Orkun Avrupa 3.sü oldu

Ankarada yapılan Circuit Eskrim Şampiyonasında Konyalı sporcu Orkun Gökbulut Avrupa 3.sü oldu. Gökbulutun antrenörü Barsbuğa ilk 8 sporcu içerisinde Gökblutdan başka Türk sporcunun olmadığını bel

Ankara’da yapılan Circuit Eskrim Şampiyonası’nda Konyalı sporcu Orkun Gökbulut Avrupa 3.’sü oldu. Gökbulut’un antrenörü Barsbuğa ilk 8 sporcu içerisinde Gökblut’dan başka Türk sporcunun olmadığını belirtti

 

 

Avrupa Yıldızlar Circuit Eskrim Şampiyonası’nda Konyalı sporcu Orkun Gökbulut 3. oldu. Ankara'da gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Circuit Şampiyonası, erkekler kategorisinde oynanan epe müsabakaları sona erdi Avrupa Yıldızlar Circuit şampiyonası erkek epe müsabakalarında Hollanda'nın Zeematch kulübünden Zoa De Wijn birinci olurken, yine aynı ülkeden Den Bosch kulübünden Tom Bontes ikinci oldu. Konya’dan müsabakaya ferdi olarak katılan Orkun Gökbulut ile Slovakya'nın BKS Bratislava kulübünden Lukas Streis üçüncülüğü paylaştı. Avrupa Yıldızlar Circuit Şampiyonası Erkek Epe maçlarına 7 ülkeden toplam 44 sporcu katıldı. Türkiye’nin 25 sporcu ile katıldığı şampiyonaya Avusturya 6, Hollanda 2, Romanya 6, Danimarka 2, Slovakya 2 ve Makedonya 1sporcu ile iştirak etti.

 

Dereceye giren sporculara madalyalarını müsabaka gözlemcisi İlgin Güçlüer verdi. Şampiyonada dereceye giren Orkun Gökbulut’un antrenörü Yusuf Barsbuğa 10 günlük milli takım kampı sonucu müsabakanın gerçekleştiğini ve ilk 8 sporcu içerisinde temsilcimiz Orkun Gökblut’dan başka Türk sporcunun yer alamadığını belirtti. Brasbuğa: “Yarı final maçını ufak bir hatayla kaybeden sporcumuzun daha sonraki müsabakalarda iyi sonuçlar alacığından emindim. Kendisini kutluyorum” dedi.

 

15 gündür Ankara’da milli takım kampında antrenör olarak görevli olan Yusuf Barsbuğa, kampın bitiminden sonra Konya’daki antrenmanların başladığını belirtti.  Barsbuğa:  “100 yıl spor salonunda yapılan çalışmalar ilk 2 hafta salı 18.00-21.00 ve cumartesi -pazar 13.30-17.30 saatleri arasında yapılacak. Yeni dönemde antrenman gruplarını ayırarak temel başlangıç ve ileri düzeydeki sporcular için ayrı antrenman saati belirleyeceğiz. Böylece daha verimli antrenman gruplarının oluşacağına inanıyorum” dedi. Barsbuğa açıklamasının sonunda bütün eskrim severleri salona davet etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri