Orkide Zeytin Ve Fındık Yağlı Margarin Üretti

Orkide Yağ, zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen margarin imal etti. Küçükbay A.

Orkide Yağ, zeytinyağı ve fındık yağıyla zenginleştirilen margarin imal etti. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, yaptığı açıklamada, “Katma değeri yüksek ürünler geliştirmek, Türkiye’yi geleceğe taşımak, global olma yolunda sağlam adımlar atmak kurumsal önceliklerimizin başında geliyor. 7’den 70’e herkesin sağlıkla, güvenle tüketebileceği ürünler üreterek, ülkemiz yağ sektörünü dış dünyada da başarıyla temsil etme gayretindeyiz.” dedi.

Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Gülen ise yeni ürün hakkında şu bilgileri verdi: “Orkide Zeytinyağlı-Fındıkyağlı Kahvaltı Keyfi kase margarin A ve D vitaminleriyle zenginleştirilmiş, trans yağ ve kolesterol içermeyen, düşük doymuş yağ oranlı formülüyle çok özel olarak geliştirildi. Zeytinyağı ve fındık yağının yüksek doymamış yağ asitleri oranına sahip, özellikle tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin margarin, zengin besleyici içeriği yanında hem kalp sağlığını düşünenler hem de zeytinyağının eşsiz lezzetini beğenenlerin vazgeçilmez tercihi olacak.”

Son yıllarda Türkiye'de yaygınlık kazanan fındık yağının yağ asitleri bileşiminde, zeytinyağı da dahil diğer bitkisel yağların üzerinde ve yaklaşık yüzde 80 oranında, oleik asit olarak bilinen tekli doymamış yağ asidi bulunuyor. Tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitlerince zengin gıdalar, kalp sağlığının korunması ve bununla ilgili risklerin azaltılması açısından oldukça önemli. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerinin kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi ve toplam kolesterol seviyesini düşürdüğü bilinmekle birlikte E vitamini yönünden de oldukça zengin olan fındık yağı, zeytinyağı gibi sağlık açısından çok büyük öneme sahip yağlardan biri olarak öne çıkıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri