Örken ve Madenci 2011in ilk 11inde

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun ödül töreni İstanbulda gerçekleştirildi

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Ödül töreninde Şekerspor bisikletçisi Ahmet Örken’e en başarılı, Konyagücü Başkanı Ayşe Madenci’ye ise hizmet ödülü verildi

 

TASKK ödül töreni İstanbul’da yapıldı. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASSK), amatör sporun gelişimi için gönül verenleri ve Türkiye’yi dünya genelinde gururlandıran dünün amatörlerini, bugünün profesyonel sporcularını ödüllendirdi. Amatör spor kulüplerinin ve federasyonların buluşma noktası olan, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), bu yıl da artık gelenekselleşen "2011 En 11 Spor Ödülleri’ni, "TASKK Onur Kurulu Özel Ödülleri’ni ve 81 İlde En İyi Spor Yöneticileri Ödülleri’ni sahiplerine teslim etti. Konya Torku Şekerspor’dan şampiyon bisikletçi Ahmet Örken 2011’in en başarılı sporcusu ödülünü alırken, Konya basketboluna verdiği hizmet ve katkı ile herkese örnek olan Konyagücü Başkanı Ayşe Madenci’ye de hizmet ödülü takdim edildi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,Spor Genel Müdürü ve TASSK Başkanı Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar  ve tüm amatör spor dallarına ait federasyon başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, Türkiye amatör sporuna destek veren isimler ve amatör kulüplerde spor hayatına başlayarak bugün profesyonel olmayı başarmış sporcular ödüllendirildi.

KILIÇ: İMKAN VERİLİRSE BU MİLLET BAŞARIYI GETİRİR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı konuşmada, "Avrupanın ve dünyanın her yerinde başarılı olan ve bizi gururlandıran tüm sporcuları tebrik ediyorum. İmkan verilirse bu millet sporda başarıyı getirir, bu genetik olarak insanımızın yapısında var. Tükiye'nin son 10 yılında spordan gelen bir Başbakan var, bu sporun her alanında kendini hissettiriyor. Asıl hedefimiz spor yapan bir toplum yaratmak olmalı ister öğrenci ister çiftçi ister iş adamı ister ev kadını olsun spor yapan bir toplum yaratmak zorundayız. Araştırmalar gösteriyorki spora yapılan 1 liralık harcama 3 liralık sağlık hizmeti olarak geri dönüyor. Toplum olarak, başkanlık olarak, yöneticiler olarak bunu hedeflememiz lazım" dedi.

MUTLU: EMEK VERENLERİ KUTLUYORUM

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasında "Burada enerjisi çok yüksek bir topluluk içerisindeyiz. Ülkemizin neresine baksak başarılı sporcuları görüyoruz. Ülkemize bu başarıları kazandıran tüm sporcuları ve onlara emek harcayan tüm amatör yöneticileri yürekten kutluyorum" dedi.

BAYKAN:AMATÖR SPORCULAR İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER

Ödül töreninde bir konuşma yapan TASKK Başkanı Mehmet Baykan, Türkiye’nin sporda gösterdiği önemli başarıların altında, ‘Türkiye’nin en çok madalya kazanan’ ülkelerden biri olması için gayret gösteren gönüllü ordusuna sahip TASKK ‘ın, amatör spora olan inancının yattığını söyledi. Baykan, artık gelenekselleşen bu ödül töreninin, amatör sporlar için çok önemli bir değer olduğunun ve TASKK’ın bu yolla Türk sporuna emek verenlere olan vefa borcunu ödediğinin de altını çizdi.

Baykan, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ödül töreni ve ödül alan isimler için ise şunları söyledi:

 “Türkiye’nin ekonomik, politik, kültürel bir çok alanda uluslararası anlamda katettiği yol ve elde ettiği başarılar, amatör spor branşlarında da yansıma buldu ve Türkiye olimpik ve paralimpik branşlarda önemli başarılar elde etti. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak, amatör sporcu ve takımlarımızı desteklemeye, başarılarını ödüllendirmeye devam edeceğiz. ‘2010 En 10 Spor Ödülleri’ ile başladığımız ve bugün “2011 En 11 Spor Ödülleri” ile devam ettirdiğimiz organizasyonumuzu, önümüzdeki senelerde de ara vermeden sürdürerek gelenekselleştirmeyi istiyoruz.”

 Törende ilk olarak Dünya Şampiyonu olan Voleybol Yıldız Bayan Milli takımımıza ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Kılıç daha sonra bedensel engelli yüzme branşında altın madalya kazanan Beytullah Eroğlu'nun ödülünü takdim etti. Daha sonra diğer katılımcılar tarafından sporculara ödülleri verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri