Orhan Kemal Öykü Yarışması'nın Sonuçları Açıkladı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin (ÇED) 6.’sını düzenlediği Orhan Kemal Öykü Yarışması'nda dereceye giren eserler belirlendi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin (ÇED) 6.’sını düzenlediği Orhan Kemal Öykü Yarışması'nda dereceye giren eserler belirlendi.

ÇED Başkanı Halise Tekbaş, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel hale getirilen yarışmaya edebiyatçıların her geçen yıl biraz daha fazla ilgi gösterdiğini bildirdi. Türk ve dünya edebiyatını ölümsüz eserler kazandıran Orhan Kemal'in daha fazla tanıtılması gerektiğini ifade eden Tekbaş, yarışmada seçici kurulun katılımcıların özgün eserlerde Türkçeyi kullanımdaki özenini göz önünde bulundurduğuna işaret etti.

Ön seçici kurulu Bekir Dağsever, Hasan Hüseyin Çabuk ve Adil Kurt; Üst Kurul Jüri Üyeleri Alper Akçam, Zafer Doruk ve Vecdi Ciracıoğlu’dan oluşan yarışmada dereceye giren isim ve eserleri şunlar: 1. Gamze Güller (Beşinci Köşe), 2. Murat Muradoğlu (Gönülsüz Köpek) 3. Murat Taş (Havuzlu Çarşı Kitapçısı) Mansiyon: Samih Güven (Yağmurlu Günler) Ceyhan Belediyesi'nin sponsorluğunu üstlendiği yarışmanın ödül töreni bu ayın son haftasında gerçekleştirilecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri