Örgüt Yandaşları Telekom Ve Muhtarlık Binalarını Yaktı

Kobani'de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarını protesto eden gruplar, İstanbul’un bir çok yerinde kamu binaları ve banka ATM’lerine büyük zarar verdi. Dün gece meydana gelen olaylarda Başakşehir’in Bayramtepe bölgesindeki...

Kobani'de Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarını protesto eden gruplar, İstanbul’un bir çok yerinde kamu binaları ve banka ATM’lerine büyük zarar verdi. Dün gece meydana gelen olaylarda Başakşehir’in Bayramtepe bölgesindeki telekom santral binası, muhtarlık ve otobüs durakları büyük zarar gördü.

Dün akşam saatlerinde İstanbul’un farklı bölgelerinde yaşanan olaylarda kamu binaları hedef seçildi. Bayramtepe Telekom Santrali’nin bulunduğu bina göstericilerin hedefi oldu. Binaya giren kimliği belirsiz kişiler büroları dağıtarak elektronik cihazları kullanılmaz hale getirdi. Binanın ateşe verilmesi üzerine güvenlik görevlisinin canını kurtarmak için birinci kattan kendini dışarı attığı öğrenildi. Yangının depo kısmındaki yakıt tankına ulaşmadan sönmesi büyük bir faciayı önledi. Binanın güvenlik kameraları tahrip edildi. Telekom santralinde oluşan hasar nedeniyle şu anda bölgeye telefon ve internet hizmeti verilemiyor. Telekom çalışanları binada zarar tespiti yaparak hasar gören kameraları ve diğer malzemeleri topladı.

Aynı bölgede bulunan muhtarlık binası da yakılarak kullanılmaz hale getirildi. Muhtarlık binasının yanındaki polis merkezi de saldırılar nedeniyle zarar gördü. Telekom binası önünde bulunan ve üzerinde MOBESE kamaralarının bulunduğu direk yıkıldı, otobüs duraklarının camları kırıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri