Organları bağışlanan Damla memleketi İzmir’e gönderildi

Konya'da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Damla Güner'in cenazesi, İzmir'e götürülmek üzere ailesi tarafından hastane morgundan alındı.

Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Damla Güner'in Konya Numune Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemleri tamamlandı.
Genç kızın cenazesi, ailesi tarafından İzmir'e götürülmek üzere hastane morgundan alındı. Güner'in Dikili ilçesi Deliktaş köyünde toprağa verileceği öğrenildi.
Baba Şahin Güner (47) eğitimini tamamlaması için ekonomik sıkıntı içinde güçlükle Konya'ya gönderdikleri kızlarının ölüm haberiyle yıkıldıklarını söyledi.
Ancak kızının bağışlanan organlarıyla hayat bulan kişilerin kendilerine az da olsa moral kaynağı olduğunu ifade eden Güner, çobanlık yaparak okutmaya çalıştığı kızının ilköğretim okulu ve liseyi İstanbul'da yatılı okuduğunu anlattı.
Üniversiteyi bitirdikten sonra kızının kendilerine sahip çıkmaya hazırlandığını ancak bunun nasip olmadığını belirten Güner, şunları kaydetti:
''Umarım organ bağışı konusuna herkes duyarlı yaklaşır. Ben bir garip çobanım. Bugüne kadar kimseye zararım dokunmadı. Hep insanlara faydalı olmaya çalıştım. Madem Damla genç yaşta öldü, onun organlarıyla hasta olan kişiler uzun yıllar yaşayacak. Bu yüzden gururluyum.''
Cengizhan S'nin kullandığı motosiklet, 8 gün önce Beyşehir ilçe merkezinde Hasan Ö. idaresindeki 42 B 9854 plakalı otomobille çarpışmış, kazada sürücü Cengizhan S. yaralanmıştı. Motosiklette bulunan Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi Damla Güner (21) de ağır yaralanmış, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmişti. Genç kızın organları ailesi tarafından bağışlanmıştı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri