Organları 6 Kişiye Hayat Veren 21 Yaşındaki Genç Toprağa Verildi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde uğradığı baltalı saldırıda yaşamını yitirdikten sonra organları 6 hastaya nakledilen genç, bugün toprağa verildi. Hastanede beyin ölümü gerçekleşen Fikret Çoramık'ın (21); yüzü, kalbi, böbrekleri,...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde uğradığı baltalı saldırıda yaşamını yitirdikten sonra organları 6 hastaya nakledilen genç, bugün toprağa verildi. Hastanede beyin ölümü gerçekleşen Fikret Çoramık'ın (21); yüzü, kalbi, böbrekleri, karaciğeri, pankreası, akciğeri, ince bağırsağı ve korneaları ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Geçen cumartesi günü baltalı saldırı sonucu ağır yaralanan 21 yaşındaki Fikret Çoramık, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde 4 gün tedavi gördükten sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi büyük üzüntü yaşarken organlarını bağışlama kararı aldı. Askerden bir hafta önce geldiği öğrenilen Çoramık'ın yüzü, kalbi, böbrekleri, karaciğeri, pankreası, akciğeri, ince bağırsağı ve korneaları bağışlandı. Kalbinin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, böbreklerinden birinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, pankreasının Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kornealarının Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğeri ise İzmir Kent Hastanesi'nde uygun hastalara nakledildi. Fikret Çoramık'ın kalbi de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, 10 yıl öncede kalp nakli olan ve geçen hafta katıldığı toplantıda fenalaşan Türkiye'nin önde gelen göz uzmanlarından Prof. Dr. Öner Gelişken'e takıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Çoramık'ı dövdükleri belirlenen arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç., gözaltına alındı. Baba ve oğul sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Organları bağışlanan Fikret Çoramık'ın cenazesi Karşıyaka ilçesinde Örnekköy semti İmbatlı Merkez Camii’ne getirildi. 6 kardeş oldukları öğrenilen Çoramık’ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla birlikte Doğançay Mezarlığı'nda defnedildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri