Organik ilaca ilgi her geçen gün artıyor

Normal ilaçların yanı sıra tamamen doğal şifa kaynaklarının da satışa sunulduğu Organik Eczane, düzenlenen törenin ardından dualarla hizmete girdi.
 Organik Eczane’nin işletmecisi Eczacı Noman Ateştürk, amacının müşterilerine normal ilaçların yanı sıra bitkisel şifa kaynaklarını da sunmak olduğunu söyledi. İki yıldır Konya’da eczacılık yaptığını söyleyen Ateştürk, “Normal ilaçların yanı sıra tamamen doğal olan organik ürünleri kullanan birisiyim. Kendimin kullandığı gibi herkes tarafından da kullanılmasını bir eczacı olarak tavsiye ediyorum” dedi.
Doğal ilaç kullanımının her geçen gün arttığını da dile getiren Ateştürk, “Dünyada organik ürünlere büyük bir hızla dönüş var. Ve bu ürünler birçok ülkede devlet tarafından destekleniyor. Ülkemizde de organik bitkisel ağırlıkta ürünlerin tercihi her geçen gün artıyor. Ancak bizim en büyük sıkıntımız bu ürünlerin devlet tarafından desteklenmemesi. Ülkemizde kimyasal ilaçların bedelleri devlet tarafından ödenirken, bitkisel ilaçlar devlet tarafından ödenmiyor, tercih edilmiyor ve desteklenmiyor. Sağlık Bakanımızdan bu konu hakkında önemli bir adım atmasını bekliyoruz. Bakanımız bizlere bu konuda destek olur ve organik ürünlerin kullanımını kolaylaştıracak düzenleme yaparlarsa çok faydalı bir hizmete imza atmış olacak” diye konuştu.
Ateştürk, organik ürünlerin ruhsatlarının Tarım Bakanlığı tarafından verilmesinin de yanlış bir uygulama olduğuna vurgu yaparken, “İnsan sağlığını ilgilendiren konuların ve iş alanlarının muhatabı Salık Bakanlığı olması gerekir. Organik ürünlerin takibinin Tarım Bakanlığından Sağlık Bakanlığına devredilmesini istiyoruz. Çünkü insan sağlığını ilgilendiren her konu Sağlık Bakanlığı kontrolünde olmalı” değerlendirmesini yaptı.
Organik ürünlerin özelliklerine de dikkat çeken Ateştürk, şöyle devam etti: “Organik ilaçlar normal ilaçlara oranla fiyatı çok fazla ucuz değil doğal olmasından dolayı pahalı. Ancak devlet tarafından desteklenirse ve kullanımı artırılırsa ucuzlar. Sürüm olursa fiyat ta mutlaka düşecektir. Devlet desteği olursa daha çok insan bundan faydalanabilir. Dolayısı ile vatandaşlarımız daha sağlıklı ilaç kullanmış olur. Kimyasal ilaçların yan etkilerini okuduğunuz zaman faydalı oranından çok zararlı oranının daha yüksek olduğunu görürsünüz. Ancak doğal ürünlerin hiçbir şekilde riski yok. Faydaları saymakla bitmez. Cilt ve saç ürünlerinden doğal zayıflama, eklem, kas geliştirme, forma girme gibi alanlarda kullanılan yüzlerce çeşit doğal bitki ürünü var en fazla tercih edilen ve satılan ürün ise cilt bakım ürünleri. Ancak söylediğimiz gibi mutlaka bu tür ürünler mutlaka devlet tarafından desteklenmeli.” Konuşmaların ardından Organik Eczane Havzan Mahallesi’nde çok sayıda davetlinin katılımının ardından dualar ile hizmete girdi.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri