Oreşarski, Hükümetin 100. Gününde 100 Önlemi Anlattı

Bulgaraistan Başbakan Plamen Oreşarski, hükümetin 100. gün vesilesiyle parlamentoda yaptığı konuşmada "100 günde 100 önlem" raporunu sunarak şu ana kadar kabinenin icraatları tanıttı.

Bulgaraistan Başbakan Plamen Oreşarski, hükümetin 100. gün vesilesiyle parlamentoda yaptığı konuşmada "100 günde 100 önlem" raporunu sunarak şu ana kadar kabinenin icraatları tanıttı. Farklı örgütlerdenyaklaşık 200 öneri geldiğini, fakat bunları eleyerek 100'e indirdirdiklerini belirten Oreşarski, kadar şu ana kadarki performansının, korkuların izale edilmesini sağladığını savunu.

Yeni önlemler de sunan hükümet, bürokrasiyi azlatarak bazı hizmetler için öngörülen ücretleri düşürmeyi planlıyor.

Önlemler arasında öğrencilerin diplomalarının yabancı dilde de basılması bulunuyor. Bu şekilde başka ülkede eğitimini devam etmek isteyen veya çalışmak isteyenler, diplomanın apostili için ücret ödemek zorunda kalmayacak.

İkinci el otomobil alışverişinde notere gidilmesi zorunluğun kaldırılması da öngörülüyor.
Önlemlerle, tarım üreticileri için birçok kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Gelecek birkaç ay içinde önlemlerin etkisini göstereceğine ve iş projelerinde olumlu yansımalar görüleceğine değinen Oreşarski, yabancı yatırımcıların ilgisinin geri döneceğini savundu.

Bu arada Parlamento ayrıca ulusal öncelikler ve görevler hakında deklarasyon kabul etti. Deklarasyondaki ilk görev olarak iş sektörü ile siyaset arasındaki bağların ve yakınlıkların kopartılması yer alıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri