Ordusporun başı tazminattan kurtulmuyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Orduspor'da futbolcular ve teknik heyet Süper Lig mücadelesi verirken, kulüp yönetimi ise tazminatlardan başını kaldıramıyor.
Daha önce eski teknik direktör Yücel İldiz'e maaş alacaklarından kalan davayı kaybedince 120 bin lira, geçen sezonun teknik direktörü Ahmet Akcan'ın sözleşmesi devam etmesine rağmen tek taraflı olarak feshedilmesi karşılığında yaklaşık 400 bin lira tazminat ödemek zorunda bırakılan Orduspor Kulübü, bu kez eski futbolcusu Kemal Yıldırım'a tazminat ödemeye mahkum oldu. Geçen sezon bekleneni veremeyen ve uzun bir sakatlık dönemi geçiren Kemal Yıldırım, sezon başında devam eden sözleşmesinin kulüp yönetimi
tarafından tek taraflı olarak feshedilmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) başvurdu. UÇK, 25 Kasım 2010 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı 959 numaralı karara göre, "Davalı kulübün davacı futbolcunun sözleşmesini fesihte haksızlığına, davacının alacak talebinin kabulü ile net 38 bin 91 TL'nin 12.08.2010'dan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsil edilerek davacıya ödenmesine, fesih tazminatı net 116 bin 400 TL'nin davalıdan tahsil edilerek davacıyaödenmesine, davacı tarafından yatırılan 3 bin 662 TL harcın 3 bin 589 TL'sinin davalıdan tahsil edilerek davacıya ödenmesine, davacı vekil ile temsil edildiğinden kabul edilen miktar üzerinden 12 bin 969 TL vekalet ücretinin davalıdan tahsil edilerek davacıya ödenmesine" karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri