Orange Blossom Grubu mest etti

Elektronik müziği Orta Doğu ve Afrika müzik gelenekleri ile birleştirerek Doğunun geleneksel melodilerini elektronik fırtınalara çeviren Orange Blossom, Selçuklu Kültür Merkezi Anadolu Oditoryum sahnesinde konser verdi.

Elektronik müziği Orta Doğu ve Afrika müzik gelenekleri ile birleştirerek Doğunun geleneksel melodilerini elektronik fırtınalara çeviren Orange Blossom, Selçuklu Kültür Merkezi Anadolu Oditoryum sahnesinde konser verdi. Konsere Konya halkı da yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri mest eden Orange Blossom Grubu'na zaman zaman davetliler de eşlik etti. Konserin sonunda grub üyeleri davetlilere İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak teşekkür etti. Davetliler konser sonunda Orange Blossom Grubu'nu ayakta alkışladı.

ORANGE BLOSSOM GRUBU HAKKINDA

Çukur dizisinde çalınan Ya sidi parçasıyla Türkiye'de geniş hayran kitlesine ulaşan grup; Fransa, Mısır ve Meksika kökenli müzisyenlerden oluşuyor. Her üyesi farklı kültürlerden gelen grubun vokalistliğini kendine has yorumuyla Mısırlı Hend Elwary yapıyor. Orange Blossom’a Latin tadını veren perküsyon ve davulların başındaki Meksikalı Carlos Robles Arenas, aynı zamanda Grubun sampling alt yapısını hazırlıyor. Fransız Pierre Jean Chabot (PJ) ise keman soloları ile gruba müthiş bir dinamizm katıyor. 1993 yılında Nantes’te kurulan grup, 1997 yılında çıkarttığı ilk stüdyo albümü Orange Blossom ile tüm dünyada müzikseverlerin ilgisini çekmeyi başardı. İkinci albümleri Everything Must Change’ in turnesi için Avrupa'nın tüm metropollerinde verdikleri konserler ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan grup. Albüm çalışmalarında Yelemba davulcularından, Abidjan dansçılarına ve Mısırlı müzisyenlere kadar zengin bir ekibi bir araya getiren "Orange Blossom, sahne performansıyla da dinleyicilerine benzersiz bir müzik deneyimi yaşatıyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri