Onun tüm derdi İslam’dı

AGD tarafından Kapu Camii’nde düzenlenen Erbakan Haftası programında konuşan Hasan Basri Balcı, “Erbakan Hoca seçim çalışmalarını bile İslam için yapıyordu. Seçim gezilerinde bir çobana yarım saat, 45 dakika İslam’ı anlatmıştır. Çünkü onun derdi İslam’dı”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından Erbakan Haftası münasebetiyle sabah namazı sonrası Kapu Camii’nde bir program düzenlendi. Kur’an ziyafeti sonrası AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak bir açılış konuşması yaptı. İslam dini için çalışan ve canlarını verip şehit olanlar için böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Parlak, “Konyamıza değer veren ve çağa İslam Birliği damgasını vuran Necmettin Erbakan Hocamızı, Tahir Hocamızı, Şems-i Tebrizi’yi, Sadrettin Konevi’yi ve İslam davası için çalışıp bizlere emanet eden atalarımızı rahmetle anıyoruz. Rabbim İslam’ı yüceltsin ve bizlere birlik beraberlik versin” diye konuştu. Daha sonra söz alan İlahiyatçı Hasan Basri Balcı da sözlerine “Cenab-ı Hakk bizleri rızasını kazanmak, yeryüzünde İslam’ı hâkim kılmak için çalışanlardan eylesin” diyerek başladı.

ALLAH ONA YARDIM ETTİ

Hıristiyanlıkta ruhbanlığın kiliseye kapanarak olduğunu ifade eden Balcı, “İslam’ın ruhbanlığı ise her şeyden vazgeçip cihad etmektir. Sahabe bize bu konuda en iyi örnektir. Cihad sahabelerden başlayıp günümüze kadar devam etmiştir. Erbakan Hoca da ‘Nasıl biri olarak anılmak istersiniz?’ sorusuna, ‘Malıyla canıyla cihad eden bir mümin olarak anılmak isterim diye cevap vermiştir” şeklinde konuştu. Erbakan Hoca’nın yaşamı boyunca bu anlayışla ihlasla çalıştığı için Cenab-ı Hakk’ın O’nun dileğini gerçekleştirdiğini ifade eden Balcı, şöyle konuştu: “İşte Cenab-ı Hakk kulunun samimi isteğini böyle kabul eder. Din samimiyettir. Peygamberimize ‘Şehit nedir?’ diye sorduklarında O, ‘Allah’ın dini yeryüzünde hakim olsun diye çalışan ve bu uğurda ölen kişiye denir’ şeklinde cevap vermiştir. Mümin bütün işlerinde Allah’ın rızasını gözetir. Kimin gayesi Allah ise Allah onun yardımcısı olur. Allah’ın yardımı ile nice az ordular çok kalabalık ordulara karşı galip gelmişlerdir. Bunu bize Erbakan Hoca gösterdi. Müslümanların, sakallıların hor görüldüğü bir dönemde tek başına çıkıp başbakanlığa kadar gelmiştir. Allah yardım ederse başka kim galip gelebilir?”

DİNİNDEN TAVİZ VERMEZDİ

Erbakan Hoca’nın dini konularda taviz vermediğini hatırlatan Balcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm çalışma temposuna ve yoğunluğuna rağmen, ikindin namazının sünnetinin terk edilmesini kabul etmemiş ve ‘namazı eksiltmeyin’ şeklinde uyarıda bulunmuştur. Erbakan Hoca en genç profesör olmasının yanı sıra zamanın en büyük alimlerinden ders almış bir alim gibi yetişmiştir. Erbakan hocamız artıracak bir ameli olmayan insanlardan biriydi. O seçim çalışmalarını bile İslam için yapıyordu. Bir gün seçim gezilerinde gördüğü bir ışığa doğru heyetini yönlendirmiş ve orada bulunana bir çobana yarım saat, 45 dakika İslam’ı anlatmıştır. Çünkü onun derdi İslamdı.”

Konuşmanın ardından Mehmet Efe Hoca okunan hatimlerin duasını yaptı. Cami çıkışında vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri