Önlem Alınmayan Çukura Ve Ortada Bırakılan İş Makinelerine Tepki

Ankara’da, kanalizasyon çalışması nedeniyle açılan ve önlem alınmayan çukur ve gelişigüzel bırakılan iş makineleri mahalleliyi isyan ettirdi.Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından Dikmen Karapınar Mahallesi 1182. Sokak'ta...

Ankara’da, kanalizasyon çalışması nedeniyle açılan ve önlem alınmayan çukur ve gelişigüzel bırakılan iş makineleri mahalleliyi isyan ettirdi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından Dikmen Karapınar Mahallesi 1182. Sokak'ta öğle saatlerinde başlayan kanalizasyon çalışması nedeniyle açılan çukur ve sonrasında sokak üzerine gelişigüzel bırakılan iş makinalarına mahalleli tepki gösterdi. Çalışma yapılan sokakta yaşayan Volkan Pirik, açılan çukur ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak, "Saat 12.00 sıralarında iş makinaları geldi. Kazıya başladılar burada. Normal rutin olan kazılarını yaptılar. Fakat saat 18.00 - 18.30 civarında herkes kayboldu buradan. Daha sonra otoparkımızdaki araçları çıkarmak istediğimizde bir baktık ki iş makinası yukarıya kadar gelmiş. Her taraf kazılmış. Hiç bir şekilde çıkma şansımız yok. Koruma niyetine şu işe yaramaz şeyler yapılmış." şeklinde tepki gösterdi.

Bu soruna çözüm bulmak için telefona sarıldığını ifade eden Pirik, “Saat 18.30'da alo 153 mavi masayı aradım. Mavi masa pek üstüne düşmek istemedi. Biraz daha üstüne düşünce, Çankaya ASKİ’yi aradılar. Buradaki arkadaşlar hemen gelip müdahale edileceğini söylediler. İki saat sonra gelen arkadaşlar sadece şu iş makinasını iki metre ileri alıp, şurada bir boşluk açmaya çalıştılar. Ama hiçbir çözüm olmadı. Otoparkta bulunan aracımızı çıkartmak için bile 25 dakika uğraştık. Arkaya düşme tehlikesi vardı. Kapalı otoparkımızda altı adet aracımız hapis durumdadır. Hastamız olsa, ambulans olsa ne yapacağımızı bilemiyorum. Elimiz kolumuz bağlı. Bölge müdürümüzü aradık, bölge müdürümüz de bugünlük böyle idare etsinler beyanında bulundular. Bu beni çok üzdü. Üç metre derinliğinde ve yedi metre uzunluğunda bir çukur. Artı su borularını patlattılar. Şu an sular foşur foşur boşa akıyor. Onardık dediler ama emaneten bir şey yaptılar.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri