Onların günü olsun

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenleyen Gökçem Cafe ve Restoran Korumalı İşyeri kurucusu İşadamı Uğur Devecioğlu, "Sadece 21 Mart değil, her günün bu gençlerimizin günü olsun istiyoruz" dedi

Uğur ve Yasemin Devecioğlu çifti tarafından hayata geçirilen Gökçem Konya Eğitim ve Spor Kulübü Derneği yaptığı başarılı çalışmalar ile göz doldurmaya devam ediyor. Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar ile sadece Konya ve Türkiye'de değil yurt dışında bile adından başarı ile söz ettiren Gökçem Konya Eğitim ve Spor Kulübü Derneği 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlik ile bir kez daha başarısını kanıtladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Meram Yaka Caddesi üzerinde hayata geçirilen ve 23 kişilik personelinin 8 tanesini özel korumalı gencin oluşturduğu Gökçem Cafe ve Restoran tesislerinde düzenlenen etkinliklere Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gençlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KONYA’DA BİR İLKİ BAŞARDIK

Duygularını dile getiren İşadamı Uğur Devecioğlu, "Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği 2010 yılından itibaren faaliyet gösteren bir dernektir. Kuruluş amacı olarak özel gereksimli gençlerin iş istihdamını ve toplumda bağımsız bir yaşam sürdürmelerini sağlamak ve toplum farkındalığını artırmaktır. Bu kapsamda kurulduğu günden itibaren çeşitli faaliyetler gösteriyor. En son olarak da 2015 Eylül ayında bir korumalı işyeri açtık. Şu anda Gökçem cafe ve Restoran olarak hizmet veren korumalı işyerimiz Konya’da ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’de ise korumalı üçüncü işyeridir. Hizmet sektöründe Türkiye’de çalışan ilk ve tek korumalı işyeri Gökçem Cafe ve Restoran" dedi.

ÖZEL KORUMALI 8 GEÇ ÇALIŞIYOR

Restoranda şu anda 23 personelin içerisinde 8 özel korumalı gencin çalıştığına da dikkat çeken Devecioğlu, "Bunlar sigortalı ve maaşlı çalışanlarımız. Ve bu gençlerimiz 9 yıl sonra emekli olacak ve bir ömür boyu kendilerine yetecek şekilde maaş alacaklar. Şu anda işyerimizde çalışan gençlerimizin arasında ailesinin geçimini üstlenme sorumluluğunu alabilme gücüne erişmiş yavrularımız var. Bu bizim için paha biçilemeyen bir mutluluk. Fazla değil 10 yıl önce kendi oğlum eğer gömleğinin düğmelerini kendisi bağlayabiliyorsa bizim için hayal ötesi bir gelişme idi. Ancak bu gün bırakın bu kadar küçük bir gelişimi kendi ayaklarının üzerinde rahatlıkla durabilen, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, kazandıkları maaşlar ile yatırım yapabilen, anne ve babasına bırakın yük olmayı onların maddi yükünü bile omuzlamaya hazır hale gelen bir genç kitlemiz var karşımızda" diye konuştu.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIDIR

Konya halkından gençlere sahip çıkmasını özellikle isteyen Devecioğlu, "Restoranımız tamamen derneğin bünyesinde hizmet veren kurum. Burada çalışan özel korumalı gençlerimizin en büyük arzuları halkımızın buraya gelmeleri ve kendilerine destek vermeleri. Restoranda hizmet veren personelimizin hepsi mesleklerinde uzman kişiler. Buraya bir kez gelen kişi inanın buranın nezih ortamını, yemeklerimizin kalitesini, gençlerimizin hizmette ne kadar başarılı olduklarını gördükleri zaman akıllarında ki bütün endişelerden kurtuluyor. Özel salonumuz VIP salonumuz ve harika lezzetleri ile tüm Konya halkımızın burayı mutlaka tanımalarını istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı. Gökçem Konya Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Özel Eğitim Öğretmeni Erkan Erol ise konuşmasında, "Gökçem olarak bizim amacımız gençlerimizin daimi olarak burada çalışmaları değil, eğitimini tamamladıktan sonra Konya’daki farklı yerlere geçmelerini sağlamaktır. Yine derneğimizin faaliyetleri arasında özel gereksimli genç aileleri bu alanda çalışan öğretmen ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla çeşitli seminerler düzenliyoruz." Etkinliklerin sonunda ise geceye katılan davetliler gençlere çeşitli hediyeler verirken, gecenin en büyük sürprizi ise 21 Mart aynı zamanda doğum günü olan Uğur ve Yasemin Devecioğlu çiftinin oğulları Gökhan Devecioğlu'nun kendisi için hazırlanan dev pastayı keserek arkadaşlarına ve davetlilere dağıtması oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri