Onlar amatörlüğün solmayan gülleri

Futbol Amatör Kümeye uzun yıllar hizmet etmiş iki renkli kişilik Masör Şahin Ünal ve Hüseyin Şahin, namıdiğer müdür Hüseyin şevklerini ilk gün gibi koruyarak Konya sporuna hizmet etmeye devam ediyor.
Biri 1960, .diğeri 1963 doğumlu iki masör 1976 yılında atıldıkları spor hayatına ömürleri yettiği sürece devam edeceklerini ifade ettiler. Amatör Küme maçlarında her ne kadar rakip olarak karşı karşıya gelseler de onlar iki ebedi dost. Konya sporunun bu iki hizmetkârı spor hayatına nasıl atıldıklarını anlattılar.
SPORLA 2,5’LUK OLARAK TANIŞTIK
Şahin Ünal ve Hüseyin Şahin sporla nasıl tanıştıklarını esprili bir dille anlatarak ilk olarak 2,5’luk( top toplayıcı) olarak stadyuma girdiklerini ve halen çıkış kapısını bulamadıklarını ifade ettiler. İki emektar: “ 12-13 yaşlarında stadyumun etrafında gezerken adamın biri bizi içeri çağırdı. “Gelin bakıyım buraya” dedi. İçeride maç varmış. Bizi  2,5’luk (top toplayıcı) yaptı. O gün bu gündür sporun içerisindeyiz. Stadyumun çıkış kapısını halen bulamadık” diye konuştular.
HÜSEYİN KARDEŞİM NERDE ?
Spora malzemecilik yaparak başlayan iki emektar isim  1980’li yıllarda Ankara’da açılan masör kursundan aldıkları belgelerle spora masör olarak hizmet etmeye devam etmişler. Şahin Ünal İdmanyurdu ve Konyaspor’a uzun yıllar hizmet ederken, Hüseyin Şahin ise İdmanyurdu’na uzun yıllar emek vermiş. İdmanyurdu’nda beraber çalışan iki isim şimdi ise rakip takımların görevlileri. Şahin Ünal Telekomspor’da, Hüseyin Şahin ise Demirspor’da spora hizmet etmeye devam ediyor.  Bu iki isim her ne kadar rakip takımların çalışanları olsalar da rakip değil her zaman dost olduklarını ifade ettiler. Şahin Ünal Hüseyin Şahin ile yaşadığı bir anıyı da şöyle paylaştı Ünal, “ 80’li yıllarda Ankara’da bir masör kursu açıldı. Bizde o kursa 2-3 arkadaş katıldık. Kurs yaklaşık 3 ay sürdü. Konya’dan giderken arkadaşlara ‘bir kişi eksik gibiyiz’ dedim. Kurs için kaldığımız otele vardık. Gece odanın kapısı çaldı. Gelen Hüseyin’di, ‘beni niye almadan geldiniz yahu’ diye bize sitem etti. O an onu karşımda görünce çok sevindim. Dostluğumuz halen devam halen çok güzel bir şekilde devam ediyor” diye konuştu. 
FORMALARI YAKIŞTIRAMASSAK ÇIKARTTIRIRIZ
Şahin Ünal ve Hüseyin Şahin aynı maçta karşı karşıya geldikleri zaman forma çakışması yaşamadıklarını dile getirdiler. İki emektar “Karşılaşma öncesinde hakemlerin takım formalarını kontrol ederler.  Ancak hiçbir zaman Telekomspor ve Demirspor karşılaşmalarında formaların çakışmadığı herkes tarafından çok iyi şekilde bilinir. Bir de takımlarımızı giydirdikten sonra şöyle bir bakarız ikimiz de. Eğer beğenmesek formaları değiştiririz.”dediler   
SPORDA KAVGA OLMAZ
Demirspor masörü Hüseyin Şahin sporda kavganın olmadığını aksine sporun dostluklar ortaya çıkardığını ifade etti. Şahin ayrıca vatana millete faydalı birçok ferdin yetişmesinde katkıları olduğunu ifade etti. Hüseyin Şahin, “Sporda kavga olmaz. Biz sporcu arkadaşlarımıza bunu aşılamaya çalışıyoruz. Sporcuyu ahlaklı çevresine saygılı örnek birer fert olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar yetiştirdiğimiz sporcular arasından öğretmenler, hakimler, doktorlar ve daha birçok meslekten fertler var. Bunlarla karşılaştığımız zaman bizlere saygı gösteriyorlar. Bu da bizim için büyük gurur kaynağı. Bu iş biraz da sevgi fedakarlık işi. Biz Şahin kardeşimle bu işi severek ve fedakarca yapıyoruz” diye konuştu.
Yapılan kısa sohbetin ardından Şahin Ünal ve Hüseyin Şahin tüm sporculara başarılar dilerken Telekomspor ve  Demirspor yöneticilerine teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri