Onkoloji umut oldu

Kanser hastalarını il dışına gitmekten kurtaran Onkoloji Hastanesi, günde 170 hastaya hizmet veriyor. Hastenenin 10 bin tane de kayıtlı hastasının olduğu belirtildi

KONYA İLE BİRLİKTE 5 İLE HİZMET VERİYORKonya’da alanındaki tek kamu hastanesi olma özelliğini taşıyan ve kanser hastalarını il dışına gitmekten kurtaran Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’nin günde 170 hastaya hizmet verdiği öğrenildi. Poliklinikte ortalama 140, ışın tedavisinde de 30 hastaya tedavi hizmeti veren hastane, Konya’nın yanı sıra Aksaray, Nevşehir, Karaman, Niğde gibi çevre illerden de hasta kabulüne başladı.   

EN SON KULLANILAN TEKNOLOJİK CİHAZLAR VAR 
Üniversite, İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin desteği ile yaptırılan hastanenin henüz tam kapasiteyle hizmet veremediğini belirten Doç. Dr. Mehmet Koç, “Hastanemize dünyada en son kullanılan teknolojik cihazlar alındı. Tedavi amaçlı hastanın ışın sırasında diğer dokularına zarar vermeyen 2 adet lineer hızlandırıcı, teşhis amaçlı 1 adet CT simülatör cihazı, 3 boyutlu ve yoğunluk ayarlı bilgisayarlı planlama sistemine sahibiz” dedi.
ATOM ENERJİSİ KURUMU TAM NOT VERDİ
Geçtiğimiz aylarda hastanede incelemelerde bulunan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu denetçilerinin ise hastaneye tam not verdiğini ifade eden Koç, “Atom Enerjisi Kurumu denetçileri hastaneyi inceledikten sonra sadece bölgenin değil, Türkiye’nin en modern ve üst düzey teknolojiye sahip hastanelerinden birine sahip olduğumuzu ve önümüzdeki yıllarda referans hastane konumuna gelebileceğimizi belirttiler” diye konuştu.



Onkoloji hızlı başladı

Kanser hastalarını il dışına gitmekten kurtaran Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi, günde 170 hastaya hizmet veriyor. Hastenenin 10 bin tane de kayıtlı hastasının olduğu belirtildi

Konya’da alanındaki tek kamu hastanesi olma özelliğini taşıyan ve kanser hastalarını il dışına gitmekten kurtaran Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’nin günde 170 hastaya hizmet verdiği öğrenildi. Poliklinikte ortalama 140, ışın tedavisinde de 30 hastaya tedavi hizmeti veren hastane, Konya’nın yanı sıra çevre illerden de hasta kabulüne başladı.      
Üniversite, İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin desteği ile yaptırılan hastanenin henüz tam kapasiteyle hizmet veremediğini belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Koç, “Hastanemize dünyada en son kullanılan teknolojik cihazlar alındı. Tedavi amaçlı hastanın ışın sırasında diğer dokularına zarar vermeyen 2 adet lineer hızlandırıcı, teşhis amaçlı 1 adet CT simülatör cihazı, 3 boyutlu ve yoğunluk ayarlı bilgisayarlı planlama sistemine sahibiz” diye konuştu.
ÇEVRE İLLERDEN DE HASTA GELİYOR          
Hastanenin Konya başta olmak üzere, Aksaray, Nevşehir, Karaman, Niğde gibi çevre illere de hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. Koç, özellikle Radyoterapi Ünitesi’nin yeni açılmasına rağmen çok sayıda hastaya tedavi imkanı sunduğunu söyledi.
Doç. Dr. Koç, “Ünitemizde şuan 1 uzman doktor, 1 fizikçi, 2 tekniker ile hizmet veriyoruz. Günde 30 hastaya ışın tedavisi uyguluyoruz. Bu sayı ekibimizin tamamlanması ile 100-120 hastaya çıkacak. Birçok hasta maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisini il dışında yaptıramıyordu. Bundan sonra hastanemizde tedavilerini sürdürüp, günü birlik ilçe ya da illerine gidebilecekler. Ayrıca SGK’ya kayıtlı hastalarımızdan hiçbir ek ücret de almıyoruz” dedi.
ATOM ENERJİSİ’NDEN TAM NOT
Geçtiğimiz aylarda hastanede incelemelerde bulunan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu denetçilerinin ise hastaneye tam not verdiğini ifade eden Koç, “Atom Enerjisi Kurumu denetçileri hastaneyi inceledikten sonra sadece bölgenin değil, Türkiye’nin en modern ve üst düzey teknolojiye sahip hastanelerinden birine sahip olduğumuzu ve önümüzdeki yıllarda referans hastane konumuna gelebileceğimizi belirttiler. Bu övgüye layık olup, en iyi hizmeti vermeye çalışacağız.” diye konuştu.
10 BİN KAYITLI HASTA VAR
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melih Cem Börüban ise günlük 140 civarında hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirterek, “Hastanemizde 10 bin kayıtlı hastamız var. Bu sayı her yıl artıyor. Hastanemizin açılması ile birlikte Konya’nın yanı sıra çevre illerden de gelen hasta sayımız ciddi oranda arttı” dedi.        
Yapım çalışmalarına Mart 2007’de başlanan 7 katlı ve 10 bin 453 metrekare kapalı alana sahip hastanede 32 adet tek yataklı, 30 adet de çift yataklı olmak üzere 62 odanın olduğu belirtildi.
ALİ ÖZCAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri