Onkoloji Hastanesi, neyi bekliyor?

Mart 2007de inşaatına başlanan ve bu yılın başında hizmete girmesi gereken Onkoloji Hastanesi, bir yıl sonraya kaldı.
Ocak 2009’da bitmesi gereken Kaba inşaatı geçen yılın eylül ayında tamamlanan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Halit Büyükbayrakdar Onkoloji Hastanesi binası bir yıl sonra hizmete açılabilecek. Yapım çalışmalarına Mart 2007’de başlanan Onkoloji Hastanesi’nin bir yıl daha bekleyecek olması eleştirilere neden oluyor. Kaba inşaatı hayırsever işadamı Halit Büyükbayrakdar’ın da desteğiyle tamamlanan hastanenin ince inşaatının ihalesi ise iki ay önce gerçekleştirildi. İnce inşaatının bir yıl içerisinde tamamlanıp hastanenin faaliyete başlayacağı ifade ediliyor. İl Özel İdaresi’nin bu hastane için karşılayacağını taahhüt ettiği makinelerin ise alındığı belirtildi. Toplam 5 trilyon 200 milyar TL değerinde olan makinelerin son teknoloji olduğu ifade edildi. Selçuk Üniversitesi’nin ise hastanenin ince inşaatını tamamlamak için piyasada yardım severlerden para topladığı öğrenildi.
İnşaat çalışmalarına Mart 2007’de başlanan 6 katlı ve 10 bin 453 metrekare kapalı alana sahip hastanenin hala bitirilememesi ve tamamlanması için verilen sürenin de bir yıl gibi uzun bir zaman dilimi olması dikkatlerden kaçmıyor.
KANSER HASTALARI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
32 adet tek yataklı, 30 adet de çift yataklı olmak üzere 62 odalı hastane binası bünyesinde Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi de bulunacak. Binada ayrıca Radyoterapi Merkezi ve 9 adet de kemoterapi salonu yer alacak. Bunların yanısıra hastane hizmete girdiğinde kanser hastalığının erken teşhisinde kullanılan simülatör cihazı da Konya ve çevre illerden gelen vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak. Hastanesi’nin hizmete girmesi ile kanser hastaları, tedavileri için de diğer Büyükşehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Onkoloji Hastanesi bünyesinde tüm kanser çeşitleri tedavi edilebilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri