Onkoloji açılamıyor!

Beyhekim Sağlık Kompleksinde bulunan Onkoloji Hastanesi, inşaatı tamamlanmasına rağmen, bir türlü hizmete açılamıyor. Hastanenin onkoloji uzmanı sıkıntısı nedeniyle geciktiği belirtiliyor

Binanın tamamının inşaatının tamamının bitirilmesi ve içindeki teknik malzemelerin hazır olmasına rağmen hastanenin niye açılmadığı akıllarda soru işareti bıraktı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Faruk Aksoy, Sağlık Bakanlığı’nın yeni projeleri olduğu için ile eski projelerin durulduğunu söyledi. Aksoy, “Onkoloji Hastanesinin açılmamasında çeşitli sebepler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde bulunan Onkoloji Bölümünün boşluğu doldurması. 2. sebep ise Sağlık Bakanlığı’nın sağlık kampüsü projeleri. Bunlar hastanenin açılmasına engel olan sebepler” dedi. Konya’da yapılacak olan yeni Numune Hastanesi ve Karatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nin de Onkoloji Hastanesi’ne engel olduğunu belirten Prof. Dr. Aksoy, bu hastanelere verilen yoğunluk sebebiyle onkoloji hastanesinin ihmal edildiğini belirtti.

HASTANE NEDEN AÇILAMIYOR?

Hastanenin faaliyete geçmemesindeki sebebinin net olarak bilinmediğini belirten Faruk Aksoy, “Onkoloji uzmanı eksikliğinden dolayı hastanenin açılamadığı yönünde söylentiler var. Ben buna ihtimal vermiyorum. Çünkü bir hastane yapıldıysa oraya kadro açmak zorundasın. Türkiye’de idare edecek kadar onkoloji uzmanı yetişiyor. Ama yardımcı personel eksikliğinden dolayı açılmayabilir. Tabi bunların hepsi olabilecek sebepler. Bu hastanesinin niye açılmadığını ben bile anlayamadım. Konuyla ilgilenen AK Parti Konya Milletvekiline konu ısrarla iletildi. İnşallah ilgilenirler” diye konuştu.

AÇILMAYACAKSA NİYE YAPILDI?

Hastanenin fiziki olarak tamamlanmasına rağmen açılamamasını da eleştiren Faruk Aksoy, “Hastanenin şu anda her şeyi tam olduğu için akıllara şu soru geliyor; acaba depreme dayanıklı değil de, bundan mı açılmıyor? Böyle bir şey de söz konusu değil. İl Sağlık Müdürlüğü böyle bir açıklama yapmadı çünkü. İnşallah ilerleyen zamanda hastane faaliyete geçer. Çünkü kanser sürekli yaygınlaşan bir hastalık. Tedavi için de mutlaka hastaneye ihtiyaç olur” ifadelerini kullandı. Hastanenin stratejik olarak da yerinin iyi olduğunu belirten Aksoy, bölgede nüfusunu yeterli olduğunu, ulaşım sıkıntısının da olmadığını söyledi.

Öte yandan konuyla ilgili alınan bilgilere göre, onkoloji uzmanı bulunamadığı için hastanenin açılamadığı, boş duran hastanenin kış boşunca yok yere ısıtıldığı öğrenildi. Sağlık konusunda yeni bir politika arayışında bulunulduğu, bu nedenle Konya Numune Hastanesi’nin bazı birimlerinin Onkoloji Hastanesi için inşa edilen binaya taşınmasının da alternatif düşünceler arasında yer aldığı kaydedildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri