Önemli bir rakip

Bursaspor maçının şehrimizdeki hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor bugün yolcu. Yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Giray Bulak, Bursaspordan puan alacak güçlerinin olduğunu söyledi

Cumartesi günü deplasmanda, Bursasporla karşı karşıya gelecek olan Konyaspor,bu maçın Konya’daki son çalışmasını dün öğleden sonra Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde taktik çift kale maç olarak yaptı. Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde saat 13:45’de başlayan antrenmana Koray İçten, Caner Altın, Ayman Abdelaziz ve Eren Şen katılmazken, sakatlıkları bulunan Serhat Akın ve Milos Mihajlov takımdan ayrı olarak çalıştı.  Düzkoşu, ısınma hareketleri ve çabukluk-koordinasyon çalışması ile başlayan antrenman, tam sahada yapılan taktik çift kale maç ile sona erdi. Çift kale maç sırasında sakatlanan Celaleddin Koçak antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Dün yapılan bu çalışma ile hazırlıklarının Konya bölümünü tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün sabah saat 09:00’da karayolu ile Bursa’ya hareket edecek.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM
Konyaspor Teknik Direktör Giray Bulak, UEFA Kupası’nı hedefleyen Bursaspor ile önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, “İyi bir atmosferde keyifli bir mücadele olacak. Son haftalardaki çıkışımızı devam ettirerek Bursa’dan kazanarak dönmek istiyoruz. Oyuncularıma yürekten inanıyorum” dedi.
Kocaelispor maçının çok önemli bir mücadele olduğunu ve alınan galibiyetin kendilerine büyük katkı sağladığını söyleyen Giray Bulak, “Konum itibariyle kaybedecek fazla bir şeyi olmayan rahat takımlar her zaman için zor rakiplerdir. Korkulacak bir takımla oynadığımız maçı kayıpsız geçtiğimiz için öncelikle çok mutluyuz. Şimdi UEFA Kupası’nı hedefleyen ve son haftaların en formda takımlarından biri olan Bursaspor ile yine önemli bir maça çıkacağız. Ertuğrul Sağlam gibi kaliteli bir teknik adam ve ekibinin çalıştırdığı iyi kadroya sahip bir rakip Bursaspor. En önemli kozları muhteşem taraftarı olacaktır. Onların oluşturacağı atmosferde oynamak kolay olmayacak. Bizim seyircimiz de iyi ama onları coşkulu hale biz getiremedik. Aldığımız sonuçlar tribünlerin sayısal anlamda eksik kalmasına neden oldu. Öncelikle çok güzel bir atmosferde oynanacak maçta eksiklerimizi bahane olarak görmüyoruz ve onların yokluğuna sığınmıyoruz. Takım kadromuzda yer alan tüm oyuncularım görev verildiği anda sahaya çıkıp o görevi en iyi şekilde yerine getirmek için terlerinin son damlasına kadar mücadele vereceklerdir. Buna yürekten inanıyorum. Son haftalarda bir çıkışımız var. Bu çıkışı Bursaspor karşısında da sürdürmek ve kazanmak istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz. Centilmence bir maç olsun. İzleyenler açısından keyifli olsun. Ama en önemlisi kazandığımız bir maç olsun diyorum” diye konuştu. Yeşil-beyazlı takımın son haftalarda defansif anlamda iyi bir görüntü ortaya koyduğu şeklindeki görüş ile ilgili de düşüncelerini açıklayan Bulak, “Son 4 maçta sadece iki gol yedik. Takım savunması anlamında başarılıyız. Ama bakıldığında da bu ligin en az gol atan takımlarının başında geliyoruz. Yani gol yollarında sıkıntımız var. Bunun aşılması için Bursaspor maçı ilk adım olur” dedi. Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak,  ligde kalmak için barajın değişkenlik gösterebileceğini, dolayısıyla da kendi maçlarına baktıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Ligde kalma barajı daha önce bakıldığında 35-36 olarak görülüyordu. Ama alınan sonuçlarla bu baraj yükseldi. Şimdi 38 veya 41 puan gerekebilir. Ama biz bu hesaplara girmiyoruz. Kazanmak ve amacımıza ulaşmak istiyoruz. Diğer takımdaki teknik direktörler ve oyuncular bizim arkadaşlarımız. Hayat devam edecek. Biz kendi işimize bakıyoruz. Gerisi bizi ilgilendirmiyor” diyerek sözlerini noktaladı. 
KART CEZALILARI DÜŞÜNDÜRÜYOR
Konyaspor’da Bursaspor maçı öncesi takımdaki kart cezalılarının fazla olması teknik direktör Giray Bulak’ı düşündürüyor. Turkcell Süper Ligi’nin 31. haftasında Bursaspor’a konuk olacak olan Konyaspor’da, bu maç öncesinde 4 oyuncunun kart cezalısı olması teknik direktör Giray Bulak’ı zora soktu. Kocaelispor maçına sarı kart sınırında çıkan Yeşil-beyazlı oyunculardan Serhat Akyüz, Bülent Bölükbaşı, Ayman Abdelaziz ve Veysel Cihan gördükleri sarı kartlarla Bursaspor maçı öncesinde cezalı duruma düştüler. Geçen hafta ilk 11’de görev yapan bu 4 oyuncunun bu hafta Bursaspor maçında forma giyemeyecek olması Giray Bulak’ın canını sıkıyor. Özellikle forvet hattında Veysel Cihan’ın ve orta sahada Ayman’ın yokluğunda oluşturulacak oyun kurgusunun Bursaspor maçında Konyaspor’u zorlayacağı tahmin ediliyor. Tecrübeli Teknik Direktör Giray Bulak’ın defansta cezalı Serhat Akyüz’ün yerine Ömer Gündostu’na, orta sahada Bülent Bölükbaşı’nın yerine Norveçli Poljac’a şans vermesi bekleniyor. Kocaelispor maçında kart cezalısı olduğu için görev alamayan Cihan Haspolatlı’nın bu maçta forma giyebilecek olması teknik ekibi biraz olsun rahatlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri