Önder: Barzani'ye terbiyesizlik yapıldı

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Barzani'nin AK Parti kongresine katılmasını değerlendirdi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Gün Ortası' programına konuk olan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, AK Parti kongresiyle ilgili ilginç bir eleştiride bulundu.

"BARZANİ'YE TERBİYESİZLİK YAPTILAR"

AK Parti kongresinde, Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani'nin ülkesinin söylenmediğini ifade eden Sırrı Süreyya Önder, bunun büyük bir terbiyesizlik olduğunu belirtti. BDP'li Önder şöyle konuştu: "Schröder ile Barzani'nin konuşması arasında ne fark olabilir? Sen istediğin kadar başını kuma göm. Değişim yine yok. O insana da büyük saygısızlık, terbiyesizlik ettiler. Ülkesinin adını söylemiyorlar. İnsan misafirine böyle davranır mı? Ülkesinin Irak Kürdistan Bölge Başkanı demeyeceksin çok ayıp bir şey."

"HEM VURUYOR, HEM BAĞIRIYOR"

BDP'ye görev verilmesi halinde esas sorunu çözeceklerini ifade eden Önder:  "Temel sorun devletin genlerinde. İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü telefonlarıma çıkmıyor. Sen değil, senin yeğenin geldiğinde de esas duruşa geçiyorlar. Versin BDP'ye görev, devletin içinde ne varsa temizleyelim. Hem vuruyorlar, hem bağırıyorlar. Bu Ergenekoncu dediğin yapıyı, o Kemalist yapıyı sarhoşken bile nara atamayacak duruma getirmişsin. Kapattın iki kapıyı da bütün generalleri içeri attın" dedi.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri