Önder Aytaç Ankara'ya Gitti

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında verilen yakalama kararı nedeniyle yurt dışından İstanbul'a gelir gelmez gözaltına alınan Önder Aytaç, savcılığa verdiği ifadeden sonra serbest bırakılmasının ardından Ankara'ya gitti.Atatürk...

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında verilen yakalama kararı nedeniyle yurt dışından İstanbul'a gelir gelmez gözaltına alınan Önder Aytaç, savcılığa verdiği ifadeden sonra serbest bırakılmasının ardından Ankara'ya gitti.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aytaç, "Polis Akademisinde görev yaparken görevime son verilince tebliğ tebellüğ ile ilgili, ameliyatlı, raporlu olmama rağmen tebliğ tebellüğ ile ilgili evime gelmişlerdi. Ben de bu yapılanların usulsüz olduğu ile ilgili şerh düşmüştüm. Çünkü 70 günlük raporum vardı. Daha sonra Malatya'ya tayin edildim. Malatya'dan Bitlis'e tayin edildim. Bitlis'ten de görevime son verdiler. Bütün bunlarla ilgili açmış olduğum davalarda yürütmeyi durdurma kararı verdi mahkemeler. Yani beni hakkımı tescil etti. Ben de bu usulsüz diye altına şerh düşmüştüm. Ben de 'Bu yapılmış olan bir suçtur ve bu suçu da Güvenlik Bilimleri Fakültesi dekanı, Polis Akademisi Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı yapıyor' demiştim, altına yazmış, şerh düşmüştüm. Bundan dolayı İçişleri Bakanı, hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. 4. Sulh Ceza Mahkemesinin, hakkımda vermiş olduğu bir karadı bu. Ben de yurt dışındaydım. Yurt dışında olduğum için gelince burada GBT'de çıktığı için dün akşam 5 yıldızlı İstanbul Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde konuk ettiler beni. Bundan dolayıydı. Bugün de gittik. Bir şey yok.Yeni Türkiye’de alışmamız gereken bir süreç bu.Yasama, Yürütme, Yargı hepsinin siyasallaşmış olduğu bir çerçevede böyle şeyler daha çok yaşanacak." diye konuştu.

'İÇİŞLERİ BAKINLIĞI'NIN DA İÇİNDE BULUNDUĞU 'PARALEL YAPI' VAR'

Bu kapsamda savcılığa ifade verdiğini belirten Aytaç, "Daha sonra teferruatlı açıklama yapacağız ki benim yazmış olduğum bir organize yapı var orada. Ben, orada 'Paralel bir organize yapı var orada' dedim. Orada, 'Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başkanı, Polis Akedemisi Başkanı Emniyet Genel Müdürü ve İç işleri Bakanı’ndan oluşan bir yapı var' dedim. Zaten idare de benim bu söylediğimi kabul etti. Neden? Görev süreleri dolmadan Emniyet Genel Müdürü’ne de Güvenlik Bilimleri Fakültesi Başkanı, dekanı, Polis Akedemisi Başkanı belli bir süre için gelirler? Bunların da o süreleri bitmeden bunların hepsini görevden aldı. İdare benim söylemiş olduğum paralel bir yapının oradaki varlığına evet deyip onların hepsini gövden aldı. Savcılıktan serbest kaldık. O kadar." dedi.

Daha sonra savunmasını yazılı olarak yapacağını belirten Aytaç, "İngilitere'deydim 4,5 aydır. Görevim bittikten sonra, çocuklarım var, evim var bakmam gereken. Bu çerçevede gözaltına alınacağımı bilerek gelmiştim. Suçlu olduğum bir şey yok. Anamın ak sütü gibi pırıl pırılım. Bir adım daha atıp söyleyimki kimseye telefon açmıyorum 'Babacağım' diyerek. Her şeyim pırıl pırıl, mutluyum. İleride yurt dışına gidebilirim eğer buradaki davalar devam edip kazanırsam Polis Akademisi'nde göreve başlayacağım Ama olmaz ise yurt dışında çalışmak için, çocuklarımın geleceğini temin etmek için adımlar atacağım." ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Yazar Önder Aytaç, açıklamasının ardından da Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı ile Ankara'ya gitti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri