Öncelikli meselemiz eğitim

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Bütüner, eğitimin bir ülke için en önemli ve öncelikli mesele olduğunu, eğitimde amacın üretkenlik olduğunu vurguladı

“Milli Eğitim politikamız siyaset üstü olmalı, popülizme kurban edilmemelidir” diyen Saadet Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner,  “Her türlü kimliğe ve inanca, aynı ideolojiyi dayatan, tek tip bir eğitim anlayışı temel insan hak ve hürriyetleri ile bağdaşmamaktadır. İnsanın varoluşuna dair kadim gerçeği yok sayan, köksüz ve pozitivist bir tarih anlayışını temel gerçeklikmiş gibi dayatan müfredatın her şeyden önce kendisi problemdir. Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için birtakım ek işler yapmak zorunda kalmaktadır” şeklinde konuştu. 

MİLLİ BENLİĞE UYGUN SİSTEM OLMALI

Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biri olduğunu dile getiren Bütüner,  Avrupa ülkelerindeki bir öğretmenin özlük hakları bakımından, Türkiye'deki öğretmenlerden 3- 4 kat daha fazla ücret aldığını söyledi.  Bütüner, şunları kaydetti: “Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı temin edemeyen bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardır. 350 bin öğretmen atama beklerken 40 bin öğretmen ataması yapılmaktadır. Yüksek puanlarla eğitim fakültelerine girip, okullarını başarıyla bitiren, KPSS'de de en yüksek puanları alan gençlerimiz hala işsizdir. Birçok gencimiz işsiz gezmekten dolayı bunalıma girmektedir. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Seküler bir müfredattan, hürmeti, hizmeti ve merhameti önceleyen bir nesil çıkmasını bekleyemeyiz. Adaptasyon müfredat programlarından vazgeçilmeli, kendi milli benliğimize, yapımıza uygun, öğretici, ama daha da önemlisi eğitici ve olumlu davranış kazandırıcı müfredatlar hazırlanmalıdır. Okullar sadece bilgi ve kültür vermekle kalmamalı, onun yanında ahlak ve karakter terbiyesi de vermelidir. Bu ikisi birlikte olmazsa yetişme ve yetiştirme eksik kalır. Saadet Partisi olarak Erbakan hocamız gibi diyoruz ki; 'Asıl mesele çocuklarımızın kalbine ne koyduğumuzdur' 24 Kasım Öğretmenler Günü onlarca içtenlikten yoksun tebrik mesajlarının okunduğu ve vaatlerin sıralandığı bir gün değil minnettarlığımızı samimiyet ile ifade ettiğimiz ve öğretmenlerimiz ile vaade gerek kalmamış ortamlarda ve şartlarda buluştuğumuz günler olmalıdır.”

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri