Öncelikli marka olmalıyız'' dedi.
Botsalı, Seydişehir Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından okulun konferans salonunda düzenlenen ''Konya Teknokent ve ARGE Destekleme'' konulu konferansta, fikirlerin projeleri, projelerin ise gerçekleri oluşturduğuna dikkati çekti.
Ülkede bir kriz yaşandığını, ancak dünyadaki tüm yeniliklerin kriz dönemlerinde ortaya çıktığını anlatan Botsalı, ''2. Dünya Savaşı sırasında ihtiyaçtan doğan bir sürü yenilik olmuş, bu yenilikler insanların teknolojik anlamda daha ileri gitmesini sağlamıştır.'' dedi.
ARGE çalışmaları hakkında bilgi veren Botsalı, şunları kaydetti:
''İnovasyon (yenilik, yenilikçilik), durgunluk dönemlerinde itici gücün ortaya çıkmasını sağlar. İnovasyon ve ARGE konusunda devletin mutlaka kaynak ayırması gerekir. Ekonomik gelişme için mutlaka teknolojik gelişme gerekiyor. Şu anda dünyada inovasyonun en ciddi şekilde uygulandığı yer ABD'dir. ABD'nin meydan okuyucu gücünün ardında inovasyon yeteneğini, üretkenlik ve yaşam standardını iyileştirmesinde kullanması yatmaktadır. Ancak nitelikli insan kaynağı olmadan da inovasyon olmayacaktır.''
Günümüzde kalitenin ötesinde yapılması gereken şeyler olduğunu anlatan Botsalı, önceliğin markalaşmaya verilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Botsalı, KOBİ'ler ve diğer kredi alacak kişi ve kurumların kredilerde ve desteklerde izleyecekleri yollar ve TEKNOKET çalışmaları hakkında Seydişehirli sanayicilere ayrıntılı bilgi verdi.
Öncelikli marka olmalıyız
Selçuk Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Botsalı, ''Günümüzde kalitenin ötesinde yapılması gereken şeyler vardır.
.