“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulaması Konya’da da başladı

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilen 2019 yılında uygulamalar Konya'da da başladı.

Ülkenin trafik sorununun, terör ve yoksulluk kadar büyük bir sorun olduğunun altını çizen İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, “Bir yılda 10 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüksek bir duyarlılık halinde olmalıyız” dedi

İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" adı altında 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmiş olup, ülke genelinde farkındalık kampanyası düzenlendi. Bu kapsamda etkinlikler Konya'da da yapıldı. Farkındalık programı, Anıt Kavşağı Yaya Geçiti önünde konuşmalar ile başladı. Daha sonra protokol yürüyüş yaptı. Atatürk Caddesi Otobüs Durağı Yaya Geçitinin bulunduğu yerde araçlar bekletilerek, yayalara yol verildi. Protokol tarafından sürücü ve yayalara İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmış farkındalık broşürleri dağıtıldı. Daha sonra protokol, Kültür Park içinde kurulan eğitim çadırını ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi izlendi. Farkındalık programına İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil'in yanı sıra; Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kaymakamlar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kurum müdürleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YILDA 10 BİNE YAKIN KAYIP VERİYORUZ

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, 81 il ve 800 ilçede bu farkındalık programının icra edildiğini ifade etti. Trafik sorununun yoksulluk ve terör karar büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Erdil, meydana gelen trafik kazalarında yılda çok sayıda hayatını kaybeden vatandaşın varlığına vurgu yaptı.  Erdil, ayrıca maddi anlamda da büyük külfetlere sebebiyet veren kazalarda yaralanma sayılarının da azımsanmayacak oranda olduğunu belirtti. 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan ettiklerini duyuran Erdil, “Amacımız farkındalık ve algı oluşturmak. Trafik kazalarının büyük kayıplar meydana getirdiğini her şartta anlatmamız gerekir. Kazalar sonrasında ortaya çıkan tabloyu ifade etmek bile çok üzücü. Bir yılda 10 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüksek bir duyarlılık halinde olmalıyız. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun gayretleri ile bir önceki yıla oranla bilincin arttığını ve ölüm oranlarının da azaldığını görüyoruz” dedi.

KAZALARIN VEHAMETİ SANDIĞIMIZDAN FAZLA

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise şunları kaydetti: “Kazaların bilançosu, aklımızda canlandırdığımızdan çok daha fazla. Trafik sorunu ehemmiyet ile üzerinde durmamız gereken bir konudur. Maddi ve manevi anlamda ciddi kayıplar veriyoruz. Bilinç ve farkındalık ise bu anlamda çok önemli. İçişleri Bakanlığımız trafik sorunu ile ilgili başlattığı kampanyaların etkisini görüyoruz. Bir önceki yıla oranla trafik kazalarında meydana gelen ölüm sayısında azalma var. Bilinçli hareket edince, durumun düzelebileceğinin en güzel örneklerinden biridir bu. Bu anlamda Valilik olarak bizler de kampanyaların yakın takipçisi olacağız. İnsanlarımızın her biri bizim için çok kıymetlidir. Öncelik hayatın, öncelik yayanındır.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri