Öncelğimiz “O” bölge

Torku Konyaspor'da menajer Seyit İçgül devre arası transferinin ip uçlarını Merhaba Spor Servisi ile paylaştı. İçgül bir bölgede ciddi sorunlar olduğunu belirterek, transferde kıstasın bütçe olacağının altını çizdi.

Spor Toto Süper Lig'de ilk devrenin bitimine az bir zaman Torku Konyaspor'da transfer çalışmalarına hız verdi. Yeşil beyazlıların menajeri Seyit İçgül devre ara transfer çalışmaları ve gündemdeki konular hakkındaki yorumlarını Merhaba Spor Servisi ile paylaştı.

SADECE BİZİM TAKIMIMIZ DEĞİL

Menajer İçgül, yeni teknik patron Bakkal'ın hayırlı olmasını dileyerek; “Bu işte biraz duygusallık olsa da bazı olaylardan sonra kaçınılmaz oluyor. Biz isterdik ki sezon sonuna kadar devam edelim ama futbolun kuralı böyle işte. Bizim ısrarlarımıza rağmen Uğur Hocamız kendi bırakmak istedi. Öyle de oldu. Artık yeni bir hocayla yolumuza devam ediyoruz, Mesut Hocayla... O da kendini ispatlamış, yıllardır Süper Lig'te çalışan bir hocamız. Hem Konya bünyesine hem de bizim takımımıza hava verebilecek bir hocayla anlaşmak istedik. Bunun neticesinde de ortak karar ile Mesut Hoca'da karar kıldık. İnşallah bundan sonra hepimizin desteği ile, çünkü Konyaspor bizim sadece bizim takımımız değil Konyalıların takımı, basın olsun, taraftar olsun, malzemeci olsun, halk olsun, onların destekleri ile Konyaspor'u biraz daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz.” dedi.

GÖNÜL 22 PUANDAN YANA

Menajer İçgül kalan haftalarda alabilecekleri tüm puanları kazanarak devreyi tamamlamak istediklerini belirtirken, en kötü ihtimalle Kayserispor'u yenmeyi planladıklarını ifade etti. İçgül, “Kalan iki haftayı alabileceğimiz maksimumum puanla kapatmak istiyoruz. Gönül ister ki 22 puan yapalım. Ama olmuyorsa bile en azından Kayserispor maçında yenilmemiz lazım. Baktığımızda kendi rakibimiz gibi gözüküyor. Eskişehir bizden biraz daha üst düzey olsa da son maçta da Eskişehirspor'u da yenmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz. Takım olarak çok kötü bir takım değiliz ama, biraz şanssızlıklar, biraz beceriksizlikler var. Karabükspor 5 kez kaleye gelmiş, 3 gol atmış. Bunların 3'üde duran toplar veya yan toplar... Demek ki büyük bir sıkıntı yaşıyoruz burada. Bunu gidermek içinde ona göre önlemler alacağız.” şeklinde konuştu.

İLK TAKVİYE DEFANSA OLACAK

Seşyit İçgül devre arası transferinde önceliklerinin ise defans bölgesi olduğunu belirtti. İçgül takımdan gönderilecek isimlerde ise farklılar yaşanabileceğini belirterek, “Uğur hocamız görevdeyken farklı isimler konuşuyorduk açıkçası. Gelebilecek, kalabilecek isimler hakkında farklı düşünceler vardı. Ama şimdi yeni bir hocamız geldi ve O'da iki hafta içerisinde takımı daha iyi tanıyacak, sonra daha kolay karar verebileceğiz. Belki göndermeyi planladıklarımız burada kalacak ve daha iyi işler yapacak. Çünkü bu iş; hava işi. Performanslar aratabilir. Ama transferi kesinlikle düşünüyoruz. Öncelikle defans konusunda biraz daha titiz davranıyoruz. En büyük eksiklik olarak şu anda, orayı görüyoruz. Aslında pozisyonlara da girmiyor değiliz, giriyoruz ama değerlendiremiyoruz. Bu sıkıntıları aşabileceğimiz arkadaşlarımızı aramıza katmayı düşünüyoruz, kulüp bütçesi içerisinde. Devre arasından sonra çok daha farklı olacağını düşünüyorum.”

DEVRE ARASI KAMPI NEREDE?

Öte yandan Torku Konyaspor'da devre arası kampı da netleşmeye başladı. Yeşil beyazlılar devre arasını Antalya'da yapacağı kamp ile değerlendirecek. Menajer Seyit İçgül devre arası kamp programı tarihinde değişiklikler olsa da genel hatlarının belli olduğunu belirterek, “Normal şartlarda 4 Ocak'ta Kremlin Otel'e toplanacaktık. Hocamız değiştikten sonra 1 gün önce veya sonra olabilir. Büyük ihtimal yine 5 Ocak'ta falan toplanacağız. Daha önceden kontrat yapmıştık, bir iki hazırlık maçı bağlamıştık. Hocamıza da ilettik o da sorun olmadığını söyledi. Dana önceden anlaşmıştık dönme şansımızda yoktu. Hocamızda kendisi için uygun olduğunu, onun için önemli olanın çalışma ortamı olduğunu söyledi. O açıdan sıkıntı yok. Sadece toplanma günü olarak bir değişikliğe gidebiliriz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri