‘Önce sorunları çözün’

Partisinin il divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, “Terör olayları, ekonomik meseleler, ahlaki dejenerasyon gibi çok önemli mevzular bulunurken başkanlık sisteminin konuşulmasını uygun bulmuyoruz” dedi

Saadet Partisi Kasım Ayı Olağan Divan Toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Özkafa, Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, geçen kongre sürecini değerlendirerek, sonucun hayırlı olmasını diledi ve önümüzdeki dönemde kısa ve uzun vadeli programlarını ortaya koyacaklarını ifade etti. Çetinkaya, siyasette bir boşluk olduğunu ve bu boşluğu Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile birlikte dolduracaklarını sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCELİKLİ PROBLEMLER VAR

Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara da değinen Çetinkaya, “Geçmişte Milli Görüş partileri olarak başkanlık sistemi parti programlarımızda bulunuyordu. Biz prensip olarak başkanlık sitemine karşı değiliz. Fakat ‘Başkanlık sistemi olmazsa ülke bölünür’ gibi söylemleri de yersiz buluyoruz. Türkiye’nin daha öncelikli problemleri bulunmaktadır” dedi. Tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmadığını ifade eden Çetinkaya şöyle konuştu: “Konu AK Parti ile MHP arasında paslaşılıyor. Bu konuda bizim 3 olmazsa olmazımız vardır. Birincisi Cumhurbaşkanı kanun hükmünde kararname çıkaramaz. İkincisi bütçeyi meclis yapar. İktidar bütçeyi sunar, meclis oylar. Üçüncü olarak ise meclis devre dışı bırakılamaz. Denetlemenin yapılması lazım. Terör olayları, ekonomik meseleler, ahlaki dejenerasyon gibi çok önemli mevzular bulunurken başkanlık sisteminin konuşulmasını uygun bulmuyoruz.”   

AK PARTİ İLE ARAMIZDA FARK VAR

Kendilerine “Niçin Ak Parti ile beraber değilsiniz?” gibi soruların geldiğini söyleyen Çetinkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Ak Parti bir yol ayrımına girdi. Onlar AB bir medeniyet projesi dedi. Biz AB değil, İslam Birliği diyoruz. AB raporunda ‘Din kitaplarınızda tüm dinlerden bahsetmeniz olumlu bir iştir. Eşcinsellerin haklarını daha fazla koruyun’ diyor. Bunlar böyle bir topluluk. AB Lozan sınırlarımızı kabul etmiyor. Arz-ı Mev’ud’u uygulamak istiyorlar. Bunun dışında AK Parti faizsiz bir düzen olmaz diyor, biz ise faizle büyüyemeyiz. Kalkınma ancak üretim ile olur diyoruz.”

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yavuz Aydın da yaptığı konuşmada, Milli Görüş’e ihtiyaç olduğunu belirterek, “Milli Görüş’ten adil düzenden başka kurtuluş yolu yok. Biz hep tenkit yapmıyor, teşhis yapıyor, çözüm yolu sunuyoruz. Balyozlar, Ergenekonlar geçti, 15 Temmuz gibi acı bir olay yaşandı. Bu olaylar gösterdi ki hep haklı çıktık. 15 Temmuz darbe girişimini yapanları hükümete 3 defa uyardık, dinlenilmedi” dedi.

GENÇLİK İFSAD EDİLİYOR

Ülkenin pek çok alanda sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Aydın, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bugün KPSS yapılıyor. Gençlik işsiz, devlete bel bağlıyor. Eskiden 1 milyon girerken bugün 3,5 milyon genç sınava girdi. Gençler bir değil iki üniversite okutuluyor ama gençlik işsiz. Sanayici eleman arıyor ama gençler sanayide çalışacak donanıma sahip değil. Eğitim alanında büyük bir ifsat var. İmam hatipleri açtık diyorlar fakat ‘Bana AB’yi anlat’ afişlerinin olduğu imam hatiplerden şuurlu gençlik yetişmez. Gelin gençlerimize ahlak ve maneviyat temelli eğitim verelim. Manevi kalkınmayı sağlayalım. Ülkemiz dış politikada da kötü bir görünüm sergiliyor. 1,2 milyarlık D-8, İslam alemi var fakat AB, ABD kapılarında geziyoruz. Müslüman coğrafyalar, Doğu’muz kan içerisinde. Aksa’ya giremiyoruz. Ülkemizdeki anarşiyi bitirmek istiyorsanız anarşinin kaynağı ABD’dir. Çözüm yolu İslam Birliği’nden geçiyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri