Ön yeterlilik ihalesi tamam

Karatay bölgesinde yapılacak olan entegre sağlık kampüsünün yapım işleri ve ürün ve hizmetleri için ön yeterlilik ihalesi yapıldı.
Sağlık merkezinin ön yeterlilik çalışmaları ise devam ediyor.
Konya başta olmak üzere bölge illerinin sağlık hizmetini karşılamak üzere yapılacak olan Karatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temelinin yapım ihalesinin ardından 2011 yılı içinde atılması bekleniyor. Toplamda 800 yataklı olacak olan hastanede 223 uzman ve pratisyen hekim, 502 hemşire ve ebe, 544 yardımcı sağlık personeli görev yapacak. Ayrıca her gün yaklaşık 2 bin 800 vatandaşa hizmet verilmesi bekleniyor. Diğer yandan bölgeye otel, kongre merkezi, çarşı, spor salonu gibi ticari alanlarla alışveriş merkezleri de yapılacak. Konya Karatay Entegre Sağlık kampüsünün yapım işleri ve ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi ön yeterlik ihalesi 21 Ocak 2011 tarihinde yapıldı. Ön yeterlik değerlendirme çalışmaları ise devam ediyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci de ön yeterlilik ihalesinin önemli bir adım olduğunu belirterek yapım ihalesinin ardından 2011 yılı içinde hastanenin temelinin atılmasını tahmin ettiklerini söyledi. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Karatay İlçesi’nde yeni Adliye Sarayı’nın olduğu bölgede Sağlık Bakanlığı’na ait 150 bin metrekarelik arsa vardı. Bu arasa da 400’ü genel dal hastanesi 400’de kadın doğum ve çocuk hastanesi olmak üzere 800 yataklı hastane yapılandırılması söz konusu. Bu hastane şimdiye kadar Türkiye’de çok fazla uygulanmamış bir sistemle kamu özel ortaklığı ile yapılacak. Çalışmaları tamamen Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı takip ediyor. Devlet Planlama Teşkilatı’ndan bu hastanenin yapılmasıyla ilgili onay çıktı. Ön çalışmalarda yapıldı. Ön çalışmadan sonra hem avam proje hem uygulama projesiyle ilgili çalışmalar başlayacak. Süreç hızlı gidiyor. Tahminimiz 2011 yılı içinde bir temel atılır ya da yapım ihalesine geçilir” dedi.
Kamu Özel Ortaklığı’nda binanın yapımının tamamının bir firma tarafından üstlenileceğini ve bu firmanın da belli bir yıl hastanedeki bazı birimlerin işletilmesinde hak sahibi olacağını da aktaran Küçükkendirci, şunları kaydetti: “Bu yıl kapsamında firma kantini işletecek. Temizlik işçileri, güvenlik işçilerini çalıştıracak. Zaman zaman ameliyathane görüntüleme merkezlerindeki ihaleyi alılabilecek. Bunların yanında da Bakanlık gerekiyorsa aylık kira ya da yıllık kiralar şeklinde ilgili firmaya kira ödemesi şeklinde bir sistem olabilecek. Bu yıl sözleşmesi bitince de binanın tüm kullanımı bakanlığa devredilecek.” Küçükkendirci, hastanenin ihtisas hastanesi tarzında mı yoksa genel dal hastanesi tarzında mı olması konusunda görüşmelerin sürdüğünü dile getirerek, mevcut Konya Araştırma ve Eğitim Hastanesinde hem eğitimin hem de hastalara hizmet vermenin oldukça güç olduğunu vurguladı. Küçükkendirci, “Eğitim konusunda sıkıntı çekiyoruz. Asistanlarımızın eğitim alacağı salonlara ve dershanelere ihtiyacı var. Klinikte hastayı yatırıp tedavi edip bir taraftan da eğitim verecek ortamlarda sıkıntı yaşanıyor. Zaman içerisinde yeni binalara ihtiyaç var. Dolayısıyla eğitim ve araştırma hastanesinin içinde bulunduğu Konya Karatay Entegre Sağlık kampusü, hem daha iyi hizmetin verilmesini sağlayacak hem de asistanlar uygun koşullarda eğitim alabilecek” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri