Ön yargılar giremiyor

20 ilde TBMM-Form Ortak Çalışma Grubu oluşturulduğunu ifade eden Abdurrahman Dilipak ve Şanar Yurdatapan, toplantılarda ön yargıları kapı dışında bıraktıklarını söyledi


İki ayrı dünya görüşüne sahip olan yazar Abdurrahman Dilipak ile müzisyen Şanar Yurdatapan, farklılıklara rağmen barış içinde bir arada yaşama umudunu canlı tutmak amacıyla yürüttükleri çalışma kapsamında Konya’ya geldi.
Forum OÇG (Ortak Çalışma Grubu) çalışmaları kapsamında Konya’ya gelen yazar Abdurrahman Dilipak ve müzisyen Şanar Yurdatapan gazetemizi ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Arslan’ı ziyaretinde Forum OÇG hakkında bilgi veren Şanar Yurdatapan, her ilde var olan farklı sosyal yapıları temsil eden, sivil toplum ve meslek örgütleri ve kanaat önderlerinden oluşan 25 kişilik tartışma grupları oluşturduklarını söyledi.
Türkiye’de şu an 20 ilde uygulamaya geçirilen Forum OÇG’nin amacına ilişkin Şanar Yurdatapan, Türkiye’de ters olarak –tepeden inme- işleyen politik karar süreçlerini doğru yönde, yani toplumdan yönetime doğru etkileyebilmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda ayda bir kez toplanarak, kendi seçtikleri genel ve yerel konuları, gene kendileri seçip TBMM’ye gönderdikleri milletvekilleriyle birlikte, aracısız, doğrudan, düzenli ve sansürsüz olarak tartıştıklarını söyledi.
Toplantıların üç genel ilkesi olduğunu aktaran Şanar Yurdatapan, “Birincisi –toplantıların adında dile getirilen- ‘Önyargıları kapı dışında bırakmak’, ikincisi ‘Bağcı dövmek değil üzüm yemek’, sonuncusu ise ‘Kararlar alıp uygulamak değil, önce birbirini duymak, anlamak, empati kurmak’. Gerisini kendileri belirliyor” dedi. 
Bu toplantılara yerel basının büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Şanar Yurdatapan, hem toplantıların haber yapılarak kamuoyuna duyurulduğunu hem de Gazeteciler Cemiyetlerinin bu toplantılara katılımının sağlandığını ifade etti. 
Toplantılara sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra bölgenin milletvekillerinin de katılımının amaçlandığını ancak birçoğunun katılmadığını anlatan Şanar Yurdatapan, “Vekiller oyu halktan aldıkları halde kendilerini Genel Başkan’a karşı sorumlu hissediyor. Buna neden olan şey, kimin milletvekili olacağına dair son kararı onun vermesi. Milletvekillerinin son 6 aylık devam karnesi acıklı. Yaptığımız 98 toplantıya sivil toplumun katılım oranı yüzde 71 iken milletvekillerinin katılım oranı ise yüzde 5’te kaldı.
Milletvekillerinin katılımını sağlamak için gelmemeleri durumunda üzerine isimlerini yazdıkları koltuklarının boş bıraktıklarını ve basın yoluyla kamuoyuna açıkladıklarını dile getiren Yurdatapan, “Buna gücenen, ‘neden bizi teşhir ediyorsunuz?’ diyen vekiller oldu. Ama aslında biz bir şey yapmıyoruz ki; ortada bir olumsuz görüntü varsa, toplantılara katılmayarak, koltuklarını boş bırakarak onlar yapıyor. Biz sadece onlara ‘bizden oy alıp TBMM’de vekilimiz olan kişi sizsiniz. Tabii ki yerinizi başkası dolduramaz. Lütfen gelin ki boş kalmasın’ diyoruz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri