On binler mağfiret diledi

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde on binlerce kişi camilere akın etti. Onbinlerce kişi camilerde, sabaha kadar namaz kıldı, dua etti ve Kur'an okudu.

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nde on binlerce kişi camilere akın etti. Konya'daki tüm camiler Kadir Gecesi'nde namaz kılmak için ve dua etmek için gelenler yetmedi. Camilerin yanı sıra dışarılada tıklım tıklım doldu

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde on binlerce vatandaş ibadet için camileri doldurdu. Merkezde bulunan Kapu Cami, İplikçi Cami, Şerafettin Cami, Sultan Selim Cami, Alaeddin Camii'de içerilerde yer kalmadığı gibi cami önleride doldu taştı. Hatimle teravih kılınan Kapu Camii'nin içerisi tamamen dolarken, caminin çevresi de tamamen doldu. Kapu Camii'nde namaz kılmak isteyen fakat yer bulamayan vatandaşlar Tevfikiye Caddesi'nde saf tuttu. Camilerde sahura kadar kalan vatandaşlar, nafile namaz kıldı, dua etti ve Kur'an okudu. Hz. Mevlana ve Hz. Şems'in türbelerinde de yoğun kalabalık oluştu. Türbelere gelen vatandaşlar evliyaların kabri başında sabaha kadar dua etti ve Kur'an okudu.

MEVLANA MEYDANI DOLDU-TAŞTI
Kadir Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Mevlana Müzesi’ne akın etti. Mevlana Müzesi ve yanında bulunan Sultan Selim Camisi’ne gelen cemaat yer bulmakta güçlük çekti. Yer bulamayan vatandaşlar ise Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak teravih namazını kıldı. Mevlana Caddesi’nde cemaat saf tuttuğu için trafik bir süre kesilmek zorunda kaldı. Meydana akın eden vatandaşlar burada sahura kadar ibadet etti. Meydan sabah namazına kadar doluluğunu korudu.

ÇEVRE İLLERDEN NAMAZ İÇİN GELDİLER

Konya'ya Kadir Gecesi için çevre illerden de yüzlerce insan akın etti. Aksaray, Karaman, Niğde, Isparta, Antalya ve Ankara gibi illerden Konya'ya sadece kadir gecesini icra etmek için gelenler yüzlerce kişide Konya'daki camiilerde saf tuttu. Özellikle Mevlana Meydanı'nda toplanan yabancılarda Mevlana Dergâhı'nda dua etti ve namaz kıldı. Enderun üsulü namaz kılınan Sultan Selim Camii'nde teravih namazını kılan yabancılar, sahura kadar dua ettikten sonra, sahuru da Konya'da yapıp memleketlerine gitti. Konya'ya Kadir Gecesi'ni icra etmek için ailecek geldiklerini söyleyen Karamanlı İbrahim Üzümcü, Kadir Gecesi'nin Konya'da daha da güzel olduğunu söyledi. Üzümcü, “Konya'da Ramazan havası bir başka esiyor. Ramazan'ın en belirgin yaşandığı illerden bir taseni olduğunu söyleyebilirim. Bizler buradaki manevi havayı Ramazan'da teneffüs etmek için geldik. Hz. Mevlana'nın, Hz. Şems'in, Hacıveyiszade'nin gölgesinde, evliyalar diyarı Konya'da Kadir Gecesi'ni geçirmek için insana büyük haz veriyor. Bugün burada sahura kardar ibadet etmeyi planlıyoruz. Sahuru da Konya'da yaptıktan sonra inşallah yola çıkacağız” diye konuştu.

İBADET ENGEL TANIMADI

Kadir Gecesi'nin feyzinden yararlanmak isteyen engelli vatadaşlarda engelleri aşarak camilere geldi. Engellilerin kimi akülü arabası, kimi tekerlekli sandalyesi kimi de yakınlarının yardımı ile camilere gelerek, namaz kıldı, Kur'an okudu ve dua etti. Özellikle Şerafettin Camii'nin avlusundaki engelliler tekerlik sandalye üzerinde namaz kılarak ibadetin engel tanımadığını göstermiş oldu. Engellilerde imkanları zorlayarak Kadir Gecesi'nin feyzinden yararlandı.

RAMAZAN SOHBETLERİ EDİLDİ

Teravih namazlarını kılanlar ise çay ocaklarına gelerek eski Ramazanlar'ı konuştu. Yüzlerce kişi Mevlana civarında bulunan çay ocaklarına akın etti. Çay ocaklarına gelenler, aileleri, arkadaşları ve uzun süre görmedikleri yakınları ile sahura kadar sohbet etti. Ramazan'da fenomen haline gelen Nasip Çayevi'de ful dolan yerler arasındaydı. Teravihin kılınmasıyla birlikte dolmaya başlayan Nasip Çayevi, Kapu Cami, Sultan Selim Cami, Şerafettin Cami, İplikçi Cami'nin cematini ağırladı. Gece geç saatlerde de Nasip Çayevi'ne Konya'nın 4 bir tarafından gelenler oldu.

TRAFİKTE DE YOĞUNLUK YAŞANDI

Sabaha kadar yoğunluğun sürdüğü Konya sokaklarında trafikte de bir süre aksaklıklar meydana geldi. Binlerce araç park edecek yer bulamadı. İnsanların yollar taşması sonucu da trafikte ara ara tıkanıklar oluştu. Trafik, şehrin birçok noktasında sabahın erken saatlerine kadar trafik polisleri tarafından kontrollü bir şekilde sağlandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri