Omuz cerrahları Konya'da bilgilendirildi

Türk Omuz Dirsek Cerrahisi Derneği, 'Omuz ve Dirsek Cerrahisi, Çekirdek Müfredat Eğitim Kursu'nun 8. bu yıl Konya'da gerçekleştirildi

Dedeman Otel'de iki gün sürecek olan kursta 35 konuşmacı yer alacak. Program çerçevesinde 9 panel, 2 olgu tartışması oturumu ve 4 uygulamalı workshop ve stand sunumları gerçekleştirilecek. Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Kurs Başkanı ve aynı zamanda Özel Büyükşehir Hastanesi Doktoru Prof. Dr. Mustafa Yel, yapılan toplantının Konya'nın tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Yel, “Ağırlıklı olarak Konya ve çevre illerden gelecek ortopedi ve travmatoloji uzmanları başta olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinden katılımcıların olduğu toplantının şehrimizin tanıtımı ve bilimsel gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Geçen yıl Adana'da yapılan kursumuza bölge hekimlerinin yoğun talebi olmuştu. Bu yıl da Konya seçilerek bölgedeki meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.
Programın içeriği hakkında da bilgi veren Yel, “Omuz ve dirsek patolojilerinin temel bilgiler kısmında anatomi, biomekanik, muayene, görüntüleme, sık karşılaşılan patolojilerden travma, instable, artroskopi, artroplasti ve diğer tedavi yaklaşımları aktarılacak ve tartışmalı vaka oturumlarında dinleyicilerin katılımı ile olgulara yaklaşım ve tedavi seçenekleri aktarılacak. Bu kapsamda Türkiye'nin değişik şehir ve üniversitelerinden gelecek ortopedi ve travmatoloji uzmanları başta olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinden katılımcıların olduğu toplantının şehrimize hayırlı olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Türk Omuz Dirsek Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş da yapılan programların mesleğe yeni başlayanlar içi faydalı olacağını söyledi. Demirtaş, “Dernek olarak elimizden geldiği kadar bilgi ve tecrübelerimizi mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza aktaracağız. Bunun için de çekirdek müfredat eğitim kurslarını uyguluyoruz. 2 günde yapılacak olan programlar ile hazırlık sınavına hazırlanan arkadaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Her yıl omuz ve dirsek hakkında çeşitli kurslar da düzenliyoruz. Bu kurslarımıza meslektaşlarımız kendi imkanları ile geliyorlar. Bu yüzden zahmetle düzenlenen kursumuzun tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından, doktorlar hazırladıkları sunuları ile bilgilendirmelere devam etti.
MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri