Ömürleri Allah yolunda geçti

Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, sadece düşman tarafından öldürülenlerin şehit sayılmadığını, hayatını İslam'a adayan toplum önderlerinin de şehit sayıldığını söyledi

Saadet Partisi Meram Gençlik Kolları'nca, 'Şehadet ve Şehitlik' konulu bir program düzenlendi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi Meram Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Eskici, ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Meram Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Eskici, "Şehadet bir çağrıdır nesillere çağlara' diyen Metin Yüksel'i, 'Bir Müslüman olarak yeryüzünde Allah'ın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar İslam'ın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissediyorum' diyen Malcolm X'i, 'Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum' diyen Şeyh Ahmet Yasin'i, 'Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar' diyen Necmettin Erbakan Hocamızı ve diğer şehitlerimizi anmak ve anlamak için buradayız" diye konuştu.

HAKK YOLUNDA NİCE BEDELLER ÖDENDİ

İslam coğrafyasındaki şehit olmuş isimlere de değinen Eskici, şöyle konuştu: "Malcolm X, Metin Yüksel, Şeyh Ahmet Yasin, Necmettin Erbakan Hocamız ve niceleri bizim ilk şehidimiz değiller ve son da olmayacaklar. İslam coğrafyasında, bizler ilk şehitlerimizi hatırladığımız zaman, Mekke'nin kızıl çöllerinde yerlere yatırılıp üzerilerine kaya konular Bilal ve Habeşi'lere gittiğimiz zaman, Uhut Meydanı'nda göğsü parçalanan Hz. Hamza'ya gittiğimiz zaman Hakk davanın nice bedeller ödenerek devam ettiğini görmekteyiz. Ayrıca kazanılan zaferlerin de bu bedeller neticesinde geldiğini de bilmekteyiz. 'Benim başım bu yolda düşecek ama, İslam’ın bayrağı asla yere düşmeyecek’ diyen şehitlerimize şahitlik etmek için bugün buradayız. Günümüzde şehitlik kavramı asimile edilmeye çalışılmaktadır. Nasıl düşman saldırısı ile ölen şehitler bizim şehitlerimiz ise hasta yatağında dahi İslam Birliği diyen, bu uğurda ömrünü harcamış olan Erbakan Hocamız da bizim bir şehidimizdir. Bizler elimizi Rabbimize her açtığımızda şu dualı ediyoruz, 'Ya Rabbi sen bizlere rahat ölümler nasip etme, sen hayırlısıyla bizlere kanlı kefenlerimizle birlikte şehit olarak huzuruna gelmeyi bizlere nasip eyle."

SADECE ANMAK YETMEZ

Şehitleri anmanın yeterli olmadığını, onları anlamamız da gerektiğine vurgu yapan, Kudüs Tv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin ise, “Bizler şehitlerimizi anmakla sadece saygı, taktir ve minnet noktasında anmıyoruz. Bunu her zaman yapabiliriz. Bulunduğumuz her ortamda yapabiliriz. Ama bir salon toplantısıyla şehitleri anmak üzere, şahitleri anmak üzere düzenlenen bir programda aslında misakımızı tazelemek üzere, yolumuzun ışıklarına, davamızın liderlerine bağlılık yeminimizi tazelemek ve tekrardan o aziz şehitlerimizden aldığımız dersleri, hayatımızın ve mücadelemizin merkezine koymak için Allah'a verdiğimiz sözü yenilemek için toplanıyoruz. Şehitler literatürümüzde Allah yolunda ölenler olarak tanımlanırlar. Evet, bu böyledir. Allah yolunda öldürülenlere şehit denilir. Ancak Kur'an'da şehit kelimesinin geçtiği yerlere baktığımız zaman orada sadece Allah yolunda öldürülenler değil, Allah yolunda Allah adına Allah'ın davası için insanlara topluma önderlik edenler de anlatılır aynı zamanda” ifadelerini kullandı.

ALLAH YOLUNA ÖMRÜNÜ ADAYANLAR DA ŞEHİTTİR

Sadece düşman tarafından öldürülenlerin şehit sayılmadığını, hayatını İslam'a adayan toplum önderlerinin de şehit sayıldığının altını çizen Şirin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehit ve şahit kavramları aynı temel üzerinden gelmektedir. Bu kavramlar bize Allah ve Peygamber Efendimizin yolunda nasıl bir meşale ve kandil olunacağını, nasıl bir yol gösterileceğini, nasıl bir örnek olunacağını ifade eder. Onun için şehit ve şahit kelimesiyle biz hidayet yolunun, unutulmaz liderlerini Kur'an'dan öğreniyoruz. Fatiha suresi her Müslüman'ın günde en az 5 kere okuduğu ve her Fatiha'da Rabbimize, 'Ya Rabbi bizi doğru yola ilet. Bizi kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapmışlarınkine iletme' dediğimiz zaman Peygamberler, Sıddıklar, Şehitler ve Salihleri Allah bize öğretiyor. Yani oradaki şehadet kelimesinin Türkçe'de karşılığı olan doğrudan Allah yolunda vurularak öldürülenler değil, Allah yolunda Müminlere ve insanlara yol gösterenler de olduğu söyleniyor. Şehitlik kelimesinin asıl anlamına indiğimiz zaman, Müminlere sönmeyen bir kandil görevi gören Necmettin Erbakan Hocamız da şehit olarak sayılmaktadır.”

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri