Omü’de ’uygulamalı Acil Tıp Hemşireciliği Sempozyumu’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)’nde ’Acil Tıp Hemşireciliği Bahar Sempozyumu’ başladı.OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Acil Tıp Hemşireciliği Anabilim Dalı ve OMÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nı...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)’nde ’Acil Tıp Hemşireciliği Bahar Sempozyumu’ başladı.

OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Acil Tıp Hemşireciliği Anabilim Dalı ve OMÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nın ortaklaşa 8-10 Nisan tarihlerinde düzenlediği ’Acil Tıp Hemşireciliği Bahar Sempozyumu’ OMÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

"KATILIMCILAR BİRE BİR UYGULAMA ŞANSI BULACAKTIR"

Sempozyum Başkanları; Prof. Dr. Yücel Yavuz ve Doç. Dr. Latif Duran sempozyum öncesi yaptıkları ortak açıklamada, "Bildiğiniz üzere Acil Tıbbın temel görevi beklenmeyen bir sağlık problemi veya yaralanma durumunda hastayı değerlendirmek, tanımak, tedavi vermek ve daha ileri sakatlık ve ölümden korumaktır. Uzmanlaşmış bir ekip ile yılın 365, haftanın 7 günü ve günün 24 saati hizmet veren, hastaneye acil olarak başvuran hastanın şikayetlerini ve istemlerini ilk planda ve hızla çözebilecek bir alt yapıya sahip, temel sorunu saptayacak ve tedavi edecek donanımı bulanan, kısa süreli tedavi ve izlem gerektiren olguları takip edebilen sistemin bütünüdür. Acil Tıp, tüm enerjisini ve bilgisini bu konuya yöneltmiş ve uzmanlaşmış bir ekip tarafından yürütülen ayrı bir disiplindir. Bu ekibin en değerli parçalarından biri de acil servislerde çalışan hemşirelerdir. Acil kritik hasta bakımında acil servislerin üstlenmiş oldukları rol dikkate alındığında sempozyumun, tamamen acil kritik hastalıklar ile ilgili güncel ve acil hemşirelik konularına değinmesi nedeniyle önemli bir misyonu da üstleneceğini ve bundan sonra düzenlenecek sempozyumlara ışık tutacağını düşünmekteyiz. Ayrıca sempozyum kapsamında yapılacak olan Mekanik Ventilasyon, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve EKG Değerlendirme Kursları ile acil servislerde yapılan işlemler konusunda deneyimli uzmanlar eşliğinde katılımcılar bire bir uygulama şansı bulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri