Ömer: Oyuncular olarak bizler de hata yaptık!

Konyasporun takım kaptanı Ömer Gündostu, düşmenin çok kötü bir duygu olduğunu, ancak yeniden süper lige yükselmek için şartlandıklarını, bunun için de iyi bir ortam oluşturduklarını söyledi
Konyaspor’da şampiyon olarak sevinci, küme düşerek de üzüntüyü yaşayan takım kaptanı Ömer Gündostu, 2009-2010 sezonu çalışmalarını Merhaba’ya değerlendirdi. Takımda sezon başı olmasına rağmen arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu ifade eden Ömer Gündostu “Geçen sezon aynı havayı yakalayamadık. Yapılan hatalar sonucu küme düşmenin son derece zor olduğu Turkcell Süper Lig’den Bank Asya 1.Lig’e düştük. Tabiki bizimde oyuncu grubu olarak hatalarımız oldu. Ama bu hatalardan herkesin kendi adına gereken dersleri çıkardığını düşünüyorum. Artık sadece önümüze bakıyoruz. Tek düşüncemiz misafir olduğumuz Bank Asya 1.Lig’den sezon sonunda hak ettiğimiz Turkcell Süper Lig’e yükselmek” şeklinde konuştu.
Takımın genç ve tecrübeli oyuncuların karışımından oluşan yeni bir çehreye sahip olduğunu ifade eden tecrübeli takım kaptanı Ömer Gündostu “5 günlük Konya etabının ardından 15 Temmuz’da Kızılcahamam’da ikinci etap hazırlıklarına başladık. Koray ve Uğur Akdemir’in sakatlıkları dışında her şey çok güzel ve yolunda gidiyor. Kadroda yer alan tüm oyuncuların düşüncesi yeşil beyazlı forma altında başarılı olmak. Bunun için mücadele veriyoruz. Takım olarak şu an yüzde 30-40’larda olduğumuzu söyleyebilirim. Buna rağmen oynadığımız Mersin İ.Y. ve Giresunspor maçlarında sergilediğimiz mücadele ve ortaya koyduğumuz oyun yeni sezonda ne kadar istekli olduğumuzun en açık göstergesi. Tempomuzu her geçen gün arttırarak ve önümüzdeki yaklaşık 1 aylık dönemi de en iyi şekilde değerlendirerek Bank Asya 1.Lig’de sezona en hazır biçimde girmek istiyoruz” dedi.
Hüsnü Özkara’yı ‘Bank Asya 1.Lig’ini en iyi tanıyan teknik adam’ dite tanımlayan Konyaspor’un takım kaptanı Ömer Gündostu “2002-2003 sezonunda göreve geldiğinde lige kadar önümüzde 20 günlük bir dönem vardı. Ama bu zaman darlığını en iyi şekilde değerlendirdik. Arkadaşlığımız birlik-beraberliğimiz en üst düzeydeydi. Sürekli birlikte vakit geçirdik. Her an beraberdik. Buna bir de inanmışlık eklenince mutlu sona ulaştık. Tüm bunların oluşumunda Teknik Direktörümüz Hüsnü Özkara’nın katkısı oldukça fazlaydı. Yeni dönemde de aynı. Sürekli bizlerle birlikte. Bence bir teknik adamın takımın başarısında katkısı saha sonucundan daha önemli. Moral-motivasyon skorları etkileyen en önemli unsur. Geride kalan kısa sürede sezon boyunca bunu yaşayacağımızı bizlere gösterdi. Hüsnü Özkara hocamız ile ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu sene de inşallah kendisiyle birlikte ikinci kez TSL’ne çıkma sevincini tadacağımıza inanıyorum” şeklinde görüş belirtti.
Bank Asya 1.Lig’in mücadele anlamında üst düzeyde olduğunu da sözlerine ekleyen tecrübeli takım kaptanı Ömer Gündostu “Bunun bilincindeyiz. Hazırlıklarımızda bu doğrultuda. Bizim tek düşüncemiz 2009-2010 sezonu sonunda ne pahasına olursa olsun yeniden Turkcell Süper Lig’ine yükselmek” diye konuştu.
Taraftarlara da seslenen Ömer Gündostu “Onların bizim için ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek bile yok. Bu sene yeni bir sayfa açıyoruz. Bizim bu yeni sayfada hedefimiz olan TSL’ne yükselme yolunda son ana kadar yanımızda olacaklarına inanıyorum” dedi.
BURAK TAŞPINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri