Ömer Abdullah'tan AYDER'e teşekkür

Geçtiğimiz günlerde AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği’nin organize ettiği ve Konya sivil toplum kuruluşu üyelerinin desteklediği Yayladağ Sınırı’na giden araba konvoyu bölgede coşkuyla karşılandı.

Abdülhamid Han Tugay Komutanı Ömer Abdullah, sınıra kadar gelip destek verdikleri için AYDER Başkanı İhsan Erdim’e teşekkür etti. Konu hakkında bilgi veren İhsan Erdim, şunları söyledi: “Yanı başımızda bir ateş yanıyor. Çocuklar kan ağlıyor, analar feryat ediyor. Biz bu kutlu direnişin yanındayız ve mazlumdan yana tarafız. Son günlerde Rusya, Bayır-Bucak bölgesi ağırlıklı olarak Suriye’yi adeta kan gölüne çevirdi. Bayır-Bucak bölgesindeki kardeşlerimiz şanlı bir direniş göstererek bu zulme baş eğmedi. Bölgedeki aileler sınırı sığınarak çadır kentlerde yaşamaya mahkum oldular. Bizler de bu mezalimi gündem etmek ve kardeşlerimize moral olmak için arabalardan oluşan konvoyla sınıra kadar gittik. Bir gecemizi sınırdaki kardeşlerle geçirip dertlerine ortak olduk. Bundan sonra da hız kesmeden yardım kampanyalarına devam edeceğiz.”

Beş yıldır deva eden zulmün son bulacağını söyleyen Ömer Abdullah da, “Öncelikle AYDER yetkililerine teşekkür ediyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin. Burada beş yıldır devam eden bir savaş var. Rusya, İran, Hizbullah, Amerika ve halkını katleden zalim Esad ile mücadele ediyoruz. Bölgemizde bulunan Müslümanların gerçekten yardıma ihtiyacı var. Soğuk kış günleri geldi ve çocukların hali perişan. Her şeye rağmen bizler direnmeye devam edeceğiz. İkinci Çanakkale Savaşını yaşıyoruz bence. Burada biz namusumuzu, ırzımızı, dinimizi ve ecdadın bizlere emanet bıraktığı toprakları koruyoruz. Tüm İslam Aleminin kalkıp bu haklı ve kutlu mücadelemize destek vermesini umut ediyoruz. Bize destek veren, dualarına bizleri de dahil eden bütün Müslüman kardeşlerimden Allah razı olsun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri