Ölümüne gidiyorlar!

Türkiye’den giden mültecilere Yunanistan kurşunla karşılık verdi

Avrupa’ya gitme hayaliyle ‘umut’ yolculuğuna çıkan binlerce mültecinin zorlu göç yolculuğu devam ediyor. Edirne üzerinden kimi zaman botlarla nehirden, kimi zamansa dikenli tel örgüleri aşan binlerce mülteci Yunanistan’a geçti. Türkiye-Yunanistan sınırını geçmeye çalışan bir Suriyeli mülteci, Yunan polisi tarafından vurularak katledildi.

Yunanistan’ın sınır bölgesindeki mültecilere sert müdahalesi tüm dünyada tartışılırken bölgeden bir ölüm haberi geldi. Yunan polisi, İpsala Sınır Kapısı’nda sınırı geçmeye çalışan bir Suriyeli mülteciyi vurarak öldürdü. Bölgede bulunan diğer mülteciler tarafından aktarılan bilgilere göre Yunan polis güçleri, Yunanistan-Türkiye sınırını geçmeye çalışan Suriyeli mültecilere ateş açtı. Açılan ateş sonucunda boğazından vurulan Ahmed Ebu İmad isimli Suriyeli mülteci, hayatını kaybetti. Yunanistan ve Türkiye arasında bulunan bir adacıkta mahsur kalan göçmenleri kurtarmak için harekete geçen AFAD ekibine de Yunanistan tarafından taciz ateşi açıldı.

Yunanistan’ın sınır bölgesindeki mültecilere sert müdahalesi tüm dünyada tartışılırken bölgeden bir ölüm haberi geldi. Yunan polisi, İpsala sınır kapısında sınırı geçmeye çalışan bir Suriyeli mülteciyi katletti. Bölgede bulunan diğer mülteciler tarafından aktarılan bilgilere göre Yunan polis güçleri, Yunanistan-Türkiye sınırını geçmeye çalışan Suriyeli mültecilere ateş açtı. Açılan ateş sonucunda boğazından vurulan, Ahmed Ebu İmad isimli Suriyeli mülteci hayatını kaybetti. Emed, arkadaşları tarafından Türk sınırına getirilmeye çalışıldı. Ancak Türk sınırına geldiğinde hayatını kaybetmişti. Türk yetkililer öldürülen göçmeni alarak Enez’deki hastanenin morguna kaldırdı.

AFAD EKİBİNE TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Yunanistan ve Türkiye arasında bulunan bir adacıkta mahsur kalan göçmenleri kurtarmak için harekete geçen AFAD ekibine Yunanistan tarafından taciz ateşi açıldı. Umut yolculuğuna çıkan yaklaşık 40 kişilik bir grup göçmen kaçakçıları tarafından Yunanistan ve Türkiye arasında bulunan bir adacığa terk edildi. Geceyi adacıkta geçiren göçmenleri fark eden köylüler AFAD ekiplerine haber verdi. Mültecileri kurtarmak için harekete geçen AFAD ekiplerine Yunanistan askerleri tarafından taciz atışı yapıldı. Yetkililerin devreye girmesiyle adacığa ulaşan AFAD ekipleri göçmenleri alarak Türkiye tarafına getirdi.

GÖÇMENLERE İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ

Yunanistan’a botla geçmek için yola çıkan göçmenlere, Bodrum açıklarında Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri müdahale etti. Yunan sahil güvenlik unsurları, göçmenlerin bulunduğu lastik botu, önce yanından hızla geçerek batırmaya çalıştı. Daha sonra da yanlarına yaklaşıp, uzun sopalarla göçmenlere vurdu. Yunan sahil güvenlik ekiplerince göçmenlerin yanında havaya ateş açıldığı da görüldü. Yunanistan’a geçmek için hareket halindeyken denizde zor durumda bırakılan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

GÖÇMENLERE İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ

Yunanistan’a botla geçmek için yola çıkan göçmenlere, Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri insanlık dışı müdahalede bulundu. Göçmenlerin içinde bulunduğu lastik botu önce yanından hızla geçerek, sonra da demir çubuklarla delerek batırmaya çalıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri