Ölü sayısı 109'a yükseldi

Güvenlik güçlerinin hapishanedeki mahkumlara ateş açması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda ölü sayısının 109'a yükselidiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, ülkenin güneyinde yer alan Ürdün sınırındaki Dera kentinde 23, başkent Şam'ın banliyölerinde 37, Halep'te 21, İdlib'te 10, Humus'ta 7, Hama ve Deyru'z Zor kentinde 4'er, Lazkiye'de 2 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 109'a ulaştığını belirtti.

Bu arada, atılan havan mermileri sonucunda Lazkiye'nin Ayn Aşre köyünün tamamen yandığını kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Lazkiye yakınlarındaki birçok köyün de açılan ateş sonucunda yandığını ve bu bölgelerden dumanların yükseldiğini aktardı.

Halep hapishanesinde isyan

Suriye'nin kuzeyindeki Halep merkezi hapishanesinde çıkan isyanda güvenlik güçleri mahkumların üzerine ateş açtı, 6 kişi öldü.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi, Halep merkezi hapishanesinde çıkan isyanda güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve silah kullandığını belirterek, en az 6 mahkumun hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri