Olimpiyatlar için 28 milyar dolar gerek

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, İstanbulun olimpiyatları gerçekleştirmesi için asgari 28 milyar dolar bütçe ayrılması gerektiğini belirterek, Bu konuda kararı verecek olan ülkenin spordan sorumlu bakanı, Başbakanı ve Cumhurb

TMOK Başkanı Togay Bayatlı, TMOK’un dünyada 207 olimpiyat komitesi arasında 100. yılını dolduran 12 olimpiyat komitesinden biri olduğunu belirterek, “Türkiye’de 3 büyükler diye tabir ettiğimiz spor kuluplerimiz 100. yıllarını kutladı. Demek ki 4.’sü de biziz. Dünyada 207 Olimpiyat Komitesi var. Fakat bu olimpiyat komitelerinin içinde 100. yılını dolduran ve kutlayan sadece 12 komite var. Bunlardan biri de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un olimpiyatları gerçekleştirmesi için asgari 28 milyar dolar bütçe ayrılması gerektiğini dile getiren Bayatlı, “Geçtiğimiz olimpiyatlarda Çin, 38 milyar dolar harcadı ve olimpiyatları gerçekleştirdi. Türkiye’nin de olimpiyatları gerçekleştirmesi için asgari 28 milyar dolar bütçe ayırması gerekir. Bu parayı ve kararı verecek olan ben değilim. Bu kararı verecek olan ülkenin spordan sorumlu bakanı, Başbakanı ve Cumhurbaşkanı’dır. Onlar diyecekler ki ‘Biz olimpiyat oyunlarına talibiz ve bunu gerçekleştirelim’. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. TMOK’un dışında Olimpiyat Hazırlama Kurulu var, o da spor bakanına bağlı bizden ayrı bir kurum. Onlar, bunun kararını verecekler ve biz de bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.
İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na adaylığı ile ilgili olarak ise, “Adaylık kararını TMOK verir. Bu kararı vermek için de garantör ister. Devletin bize garantisi olmazsa, bu garantörlüğü bize sağlamazsa biz bunu gerçekleştiremeyiz. Dolayısıyla Hükümetin, Bakanlar Kurulunun bu konuda karar alması lazım” diye konuştu. TMOK, 100. yıl etkinlikleri kapsamında Avrupa Hükümetler Dışı Spor Organizasyonu (ENGSO) Genel Kurulu’nu ve Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) Genel Kurulu ve Ödül Töreni’ni de Türkiye’de gerçekleştirmiş ve 10. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’ne de destek vermişti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri