Olimpiyat dünya barışının mimarı

Vali Aydın Nezih Doğan, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni için Konya'ya gelen 20 farklı ülkeden 57 öğrenciye Valilik Konağı'nda yemek verdi

Vali Aydın Nezih Doğan, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni için Konya'ya gelen 20 farklı ülkeden 57 öğrenciye Valilik Konağı'nda yemek verdi. Vali Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan öğrencileri kapıda tek tek selamlayarak evine konuk etti. Valilik Konağı'ndaki yemek programına, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday,  9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni Komite Başkanı ve Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği (AKTİSAD) Başkanı Ali Akın, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Yemek sonrası Vali Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan öğrencilere tek tek hoş geldin diyerek Konya'yı simgeleyen semazen kolyesi hediye etti.

'BU ÇOCUKLAR BİR MİSYONU ÜSTLENİYORLAR'

Yemek programında konuşan Vali Doğan, dünyanın dört bir tarafından gelen bu çocukların bir misyonu üstlendiğini söyledi. Bu çocukların kendi yaşlarına geldiğinde dünyada barışı sağlayacakları aktaran Doğan, "Bu çocuklarımız kardeşliği ve paylaşmayı öğreniyor. Şu an dünyanın her tarafında savaş var. Türkçe Olimpiyatları için buraya gelen çocuklar büyüdüklerinde şimdiki kardeşliklerini hatırlayarak dünyaya barışı getireceklerdir. Bu çocuklar dünyaya barışı getirirken kullandıkları dilde çok önemlidir. Buradaki tüm çocuklar Türkçeyi biliyor. Aslında Türkçe bir vesile gerçek olan bu insanların gönüllerindeki dildir" diye konuştu. Türkçe Olimpiyatları'nın dünya barış projesinin mimarı olduğunu da dile getiren Vali Aydın Nezih Doğan, bu çocuklara dünyanın dört bir yanında aynı dili konuşmalarını sağlayan öğretmenlere teşekkür ettiği sözlerine ekledi.

Hediye ve konuşma sonrası mikrofonu eline alan çocuklar birbirinden güzel şarklar seslendirdi. Öğrenciler Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri