Ölen Gurbetçi İşçilerin Ardından Dramları Kaldı

Mecidiyeköy’deki asansör faciasının ardında çalışmak için gurbete gelerek hayatını kaybeden işçilerden ortaya dram çıktı. Kimi doğacak çocuğu için hazırlık yaparken, kimi ev almak kimi de üniversite harçlığı için çalışıyordu....

Mecidiyeköy’deki asansör faciasının ardında çalışmak için gurbete gelerek hayatını kaybeden işçilerden ortaya dram çıktı. Kimi doğacak çocuğu için hazırlık yaparken, kimi ev almak kimi de üniversite harçlığı için çalışıyordu.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen asansör faciasının ardından hayatını kaybedenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu’na akın etti. Facia da hayatlarını kaybeden işçilerin yakınları göz yaşları içersinde cenazeleri teşhis etti. Asansör kazasında Ferdi Kara (19), Tahir Kara (25), Hıdır Ali Genç (20), İsmail Sarıtaş (46), Bilal Bal (23), Cengiz Tatoğlu (38), Murat Usta (28), Menderes Meşe, Vahdet Biçer ve Cengiz Bilgi (30) adlı işçiler hayatını kaybetti.

En büyük acıyı baba Mithat Kara ve eşi Arzu Kara yaşadı. Bartın’da yaşayan 6 çocuk babası Mithat Kara oğulları Tahir, Ferdi, Murat ve Tamer’le birlikte kazanın meydana geldiği şantiyede çalışıyordu. 3 ay önce işe başlayan Kara ailesinin hayalinin Bartın’da ev almak olduğu öğrenildi. Acılı babanın olayın olduğu akşam dört oğlu ile birlikte inşaatta yemek yediği, Ferdi ve Tahir’in ‘Bizim işimiz daha bitmemişti, onu bu akşam bitirmemiz gerekiyor’ diyerek inşaatın 32. katına çıktıkları, baba Mithatın ise ‘bırakın yarın yaparsınız oğlum’ dediği belirtildi.

Ölenler arasında en genci ise 20 yaşındaki Tunceli Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Hıdır Ali Genç. İnşaatta asansör görevlisi olarak çalıştığı ifade edilen Genç’in üniversite masrafları için inşaatta çalıştığı kaydedildi.

46 yaşındaki İsmail Sarıtaş’ın ise evli ve 14 yaşında astım hastası olan Irmak adında bir kızı olduğu öğrenildi. Sarıtaş’ın iki ay önce bankadan çektiği kredi ile ev aldığı, bu evde henüz bir aydır yaşadıkları belirtildi. Sarıtaş’ın cenazesi Sarıgazi Cemevi’ne götürüldü.

Hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin yine inşaat işlerinde çalışan akrabası Yılmaz Kara olayda ihmalin söz konusu olduğunu ileri sürdü. Kara, “Bu ülkede her şey göründüğü gibi değil. Kağıt üzerindeki gibi değil. İhmal her yerde var. Sadece bu şantiyede değil, heryerde bu ihmal var. Ben de inşaatçıyım. Kağıt üzerinde gelip bize diyorlar ki prosedür gereği bu olacak. İmzalayıp çekip gidiyorlar. Yemeğinden tut, güvenliğinden tut, her şeyinde ihmal var. Hakkımız yeniyor. Hakkımız büyük. Bizim hakkımız bu değil, ölüm değil.’ şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri