Öldürülen Gazete Dağıtıcısının Eşi: Failler Bulunmazsa Sorumlu Devlettir

Adana’da üç hafta önce Kürtçe gazete dağıtan Kadir Bağdu’nun ensesinden vurularak öldürülmesinden sonra Ankara’ya gelen eşi Şemsa Bağdu, "Katillerin hemen bulunmasını istiyorum. Eğer bulamazlarsa sorumlu devlettir." diye konuştu.Kürtçe...

Adana’da üç hafta önce Kürtçe gazete dağıtan Kadir Bağdu’nun ensesinden vurularak öldürülmesinden sonra Ankara’ya gelen eşi Şemsa Bağdu, "Katillerin hemen bulunmasını istiyorum. Eğer bulamazlarsa sorumlu devlettir." diye konuştu.

Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin Adana’daki dağıtıcılarından Kadir Bağdu'nun öldürülmesinin üzerinden 23 gün geçmesine rağmen faillerin bulunmaması Meclis’te ele alındı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısına Kadir Bağdu’nun eşi, kardeşi, avukatı, çalışma arkadaşları ve HDP’li milletvekilleri katıldı. Pervin Buldan, Türkiye’nin 90’lı yıllara dönme emareleri gösterdiğini ifade ederek, yaklaşık 17 bin faili meçhul cinayetin faillerinin halâ bulunamamış olmasını eleştirdi. Buldan, şunları söyedi: "Biz faili meçhul cinayetlerin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu, özellikle mağdur aileler olarak bu cinayetlerin bir an önce açığa çıkması gerektiğini, faillerin tutuklanması ve yargılanması gerektiğini ifade ettik." Buldan, faili meçhul cinayetlerin çözüm sürecinin de bir parçası haline geldiğini sözlerine ekledi.

Öldürülen Kadir Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, "Ben Türkçe bilmiyorum, Kürdüm. Allah beni Kürt olarak yaratmış" diyerek başladığı konuşmasında, eşinin faillerinin bir an önce yakalanmasını istedi. Şemsa Bağdu, 23 yıl önce köylerinin yakılmasından dolayı Adana’ya taşınmak zorunda kaldıklarını ancak baskının burada da devam ettiğini anlattı. Çocuklarının da eşinin Kürtçe gazete dağıttığı için devlet tarafından çok kez gözaltına alındığını aktaran Bağdu, "Devlet neden bu kadar baskıyı ailemize yöneltiyor? Bu gazete için mi? Katillerin hemen bulunmasını istiyorum. Eğer bulamazlarsa sorumlu devlettir. Emniyet ısrarla şunları soruyor bize; düşmanları var mıydı? Düşmanları olmadığını biliyoruz. Ben de onlara ‘siz takip ediyordunuz’ dedim." şeklinde konuştu. Artık savaşın bitmesi gerektiğini ifade eden Şemsa Bağdu, kendisini bir barış annesi olarak nitelendirdi.

Kardeşi Taner Bağdu ise Türkiye Devleti’nden tek bir şey istediklerini, onun da ağabeyinin katillerinin bulunması olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri