Öldürülen 15 Yaşındaki Aras'ın Babası: Hani Adalet Vardı!

Adana’da bir grup, öldürülen biri çocuk, diğeri gazete dağıtıcısı iki kişinin katillerinin bulunamayışını protesto etti. Lice eylemleri sırasında, çıkan olaylarda hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın babası Baki Aras ile silahlı saldırıda...

Adana’da bir grup, öldürülen biri çocuk, diğeri gazete dağıtıcısı iki kişinin katillerinin bulunamayışını protesto etti. Lice eylemleri sırasında, çıkan olaylarda hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın babası Baki Aras ile silahlı saldırıda öldürülen Azadiya Welat Gazetesi dağıtıcısı Kadri Bağdu'nun ağabeyi Bedri Bağdu’nun da aralarında olduğu grup, adliye önüne de siyah çelenk bıraktı. Baba Aras, “Hani kanun var, hani insanlık var, nerde.” diye sordu.

İnönü parkında, İbrahim Aras ve Bedri Bağdu'nun fotoğraflarının yer aldığı pankartlar taşıyan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup eylem yaptı. İnsan Hakları Derneği Başkanı İlhan Öngör, buradaki konuşmasında, Lice eylemleri sırasında kafasına isabet eden patlayıcı sebebiyle hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın faillerinin görgü tanıklarının ifadeleri ve delillere rağmen bulunamadığını söyledi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürülen Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu'nun faillerinin yakalanması için görüştüklerinde başsavcının "Azami bir çalışma yürütüyoruz, elimizde güçlü deliller var" dediğini aktaran Öngör, ancak bugüne kadar faillerin yakalanamadığını bildirdi. Öngör, Türkiye'de bir cezasızlık hukuku olduğunu bildirdi.

İbrahim Aras'ın babası Baki Aras, oğlunun katillerinin bugüne kadar bulunamayışına isyan ederek artık sabrı kalmadığını söyledi. Baba Aras, “Hani kanun var, hani insanlık var, nerde” diye sordu.

Kadir Bağdu'nun ağabeyi Bedri Bağdu ise kardeşinin faillerinin bulunmasını istedi. Adliyeye yürüyen grup adliye önüne siyah çelenk bıraktı. Baki Aras, bu sırada gözyaşlarını tutamadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri