Olaylara tepkisiz kaldık

Saadet Partisi bayramlaşma programında konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, "Yanı başımızda Müslümanlar öldürülüyor, çocuklar karaya vuruyor. İsrail askeri kirli postallarıyla Aksa'yı kirletiyor. Fakat bizden bir tepki gelmi

Saadet Partisi Kurban Bayramı bayramlaşma programı partinin il binasında gerçekleştirildi. Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Tacettin Çetinkaya, Hasan Hüseyin Öz, İsmail Aydilek, Şuayip Koçak, Ali Genç, Rauf Büyüktermiyeci, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Şen, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Mustafa Özkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. İlk olarak söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, partililerin kurban bayramını tebrik ederek, "İslam coğrafyası kan içerisinde, Allah yardımcımız olsun. Yaşananlar şunu haklı çıkarıyor ki, İslam sadece cami içerisinde ifa edilmez. İslam, tüm insanlığın saadeti için çalışmayı sağlayan mükemmel bir dindir" diye konuştu.

BATI HUZUR GETİRMEZ

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Hasan Hüseyin Öz de İslam coğrafyasının evini yurdunu kaybettiğini ifade ederek, "Bakılırsa kan ve revan içerisinde bir coğrafya görüyoruz. Batı medeniyetinin dünyaya huzur getirmesi mümkün değildir. Batının getirdiği tablo ortadadır. Bunda Müslüman ülkelerin idarecilerinin de sorumluluğu vardır. Bu tablodan kurtuluşu ancak Milli Görüş kadroları sağlayabilir" şeklinde konuştu. Kurtuluş için ümidin kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizen Öz, konuşmasına şöyle devam etti: "Erbakan hocamız giderken bizleri uyarmıştı. Ümitsizliğe düşmeyin, güç kuvvet sahibi Cenab-ı Hakk'tır. Biz her zamankinden fazla çalışıp amel defterlerimize güzel şeyler yazdıracağız. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı 550 milletvekili istediğini söylüyor. Bu 550 milletvekilini ancak Saadet Partisi kadroları sağlayabilir."

MÜSLÜMAN ÖLDÜRMENİN GEREKÇESİ OLAMAZ

Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya da yaptığı konuşmada, toplum olarak bayramı tam anlamıyla yaşayamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Müslüman toplumun içinde bulunduğu tablo ortada. Küresel emperyalizm ekonomi, siyaset, dış politika ve sosyal yapıyı bozarak toplumu çürütüyor. Toplumumuzda faiz yaygınlaşmış ve olağan hale getirilmiştir. Siyasette dış politikada ülkelerin politikaları değiştirilerek İsrail'in güvenliği sağlanıyor. Sosyal olarak da eşcinsellik ve ahlaksızlık korunuyor. Yanı başımızda Müslümanlar öldürülüyor, çocuklar karaya vuruyor. İsrail askeri kirli postallarıyla Aksa'yı kirletiyor. Önce Aksa'nın altını oydular şimdi içini kirletiyorlar. Bunları alıştıra alıştıra yapıyorlar, bizi sınıyorlar ama bizden bir tepki gelmiyor. Çünkü Milli Görüş iktidarda değil. Şehit cenazeleri de ayrı bir üzücü tablodur. Müslümanlar birbirini öldürüyor. Bunun hiçbir gerekçesi olamaz. Birlik beraberliğimiz bozuluyor. Ülkemiz bölünmeye çalışılıyor. Ülkemizde ciddi problemler var ama meclisimiz 6 aydır çalışmıyor. 3 Ay daha çalışması mümkün gözükmüyor. Meclis çalışmadığı için bütçe hazırlanmadı. 2016'ya bütçesiz gireceğiz. Bu durumda Saadet Partisi mecliste olması lazım fakat önümüze engeller ve baraj konuluyor." Konuşmaların ardından partililer bayramlaştı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri