Okutan'a son görev

Geçtiğimiz gün hayata gözlerini yuman Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cami avlusu merhum müftünün sevenleri ile doldu
Geçtiğimiz gün Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker'i ziyareti sırasında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan'ın cenaze namazı dün Sultan Selim Camii'nde kılındı. Merhum müftünün aile yakınları ve çok sayıda sevenleri cami avlusunu doldurdu. Protokolden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Milletvekili Sait Gönen, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Ali Akpınar, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, vali yardımcıları ve müftülük çalışanları katıldı.
 
 
Cenazede merhumun yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, "Diyanet İşleri Başkanımız cenaze namazına çok katılmak istiyordu. Ancak Srebrenitsa katliamında ölenleri anma törenleri için Bosna Hersek'e gitmesi planlanmıştı. Özellikle benden cenazeye katılmamı ve kendisini temsilen cenazede bulunmamı istedi. Okutan hocamız bizlere dünyanın faniliğini hatırlattı. İnşallah bizlere de ibret olmak düşer. Hepinizden kendisine dua etmenizi diliyorum. Cenab-ı Hakk'a ona bol ecir vermesini diliyor, yapmış olduğu Kur'an hizmetlerinin ecrini eksiksiz olarak vermesini niyaz ediyorum. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
 
 
Yapılan konuşmanın ardından merhumun cenazesini defnetmek için namazın kılındığı yerden, Üçler Mezarlığı'na kadar bir koridor oluşturuldu. Merhumun yakınları merhuma olan son görevini de Üçler Mezarlığı'nda yerine getirdi.
 
BERKHAN PARLAK merhabahaber.com
 
Merhaba Gazetesi ekibi olarak merhum Okutan Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ise başsağlığı dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri