Okulum İnşaallah sana kavuşacağım

Umre dönüşüm 20 Temmuz 2012 İmam-Hatipi Geri Verine Karşı Cevap" başlığı altında şahsıma yazılan yazılara üzüldüm

Halil İbrahim Sayar

İmam-Hatip Okulum İnşaallah Sana Kavuşacağım
Umre dönüşüm 20 Temmuz 2012 “İmam-Hatip’i Geri Verine Karşı Cevap" başlığı altında şahsıma yazılan yazılara üzüldüm. Karınca kaderince "İmam-Hatip, Yüksek İslam Endüstüsü, Talebe Yurtları, İlahiyat Fakültesi, camiler ve cemaatlere hizmet etmek için 60 senedir koştum. Geriye kalan ömrüm içinde Allah’ın izniyle koşmak istiyorum."
28 Şubat İmam-Hatip eğitimine gelen kararlarla talebe azalınca Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam-Hatip Lisesi Derneği A Blok 80 dersliği doldurulmuş B Blok 120 derslik kısmı boş kalınca; noksanlarını tamamlamak şartıyla;
1 - Envar Vakfı (M. Zahit Korkut) Özel İlköğretim Okulu için
2- Cemaat Üniversite Kız Ortaöğretim Yurdu için müracaatla isteklerini bildirdiler.
Dernek idare heyetimiz okul idaresinin de düşüncelerini alarak kız öğretim yurduna vermeyi kararlaştırdı.
Yetkililerden isimlerini daha evvelki gazeteler de yazdığım zevatla bir araya gelerek;
20 sene 15 sene oturalım tekliflerine yok İmam-Hatiplerin önündeki engeller kalkınca İmam-Hatip Okulu’na vermek şartıyla, teklifime ilaveten sizler Türk illerine okullar açıyorsunuz eğitimle uğraşıyorsunuz bir kolunuzu İmam-Hatip Okulu’na ayırsanız teklifimi olumlu karşıladılar. O zaman derneğimiz 5 arkadaş, bu defa sizden 1 arkadaş alalım 120 derslik binanın noksanlarını beraber tamamlarız. Teklifimize (beyaz eşya satan bezirci) ismini bildirdiler.
Derneğimizde sizlerden kimse yok 30-40 arkadaş kaydedelim dedim, Adem bey isminde emekli bir öğretmeni görevlendirdiler. 40 kişi kadar kaydettik. Bir zaman sonra kongreye gittik.
Derneğin ismini değiştirerek (KONYA SAĞLIK, SPOR, EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ) yaptılar. 10 senedir oturuyorlar.
Bu defa yine derneğin ismi değişti (MAHMUT SAMİ RAMAZANOĞLU EĞİTİM KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ) İmam-Hatip ismi gene Yok.
Tapusu İmam-Hatip’in. Halk parayı yardımı İmam-Hatip Okulu için verdi İmam-Hatip Okulu eğitimi için binayı teslim edin teklifine ne veririz ne çıkarız dediler.
4 imtihan geçirdim 5. imtihanımı geçiriyorum Allah’ın izniyle onu da kazanacağım. (Ya beni alacaklar ya İmam-Hatip Okulu okulunu alacaklar)
İstanbul’dan federasyondan çağırıyorlar gel ne yapılması gerekiyorsa yapalım Türkiye çapında basına intikal ettirelim. Hükümetimizin nazik zamanında böyle bir sürtüşmeye gönlüm razı değil. Dostlarla bir iki bakanla görüşeceğim. Haksızlığı bırakın bu okul binası bize bugün çok lazım. Milli Eğitim, aileler çok sıkıntıda yurt herhangi bir binada olabilir, okul ancak burası olur.
Gelin binayı teslim edin kucaklaşarak halledelim.
Berayyı malümat arz eder tüm müslümanların dualarını bekliyorum.
Dilerseniz bu konuyu karşılıklı olarak da tartışabiliriz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri