Okulların Sorunları Masaya Yatırıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Okulların ihtiyaçları, genel durumları ve çözüm önerileri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Sevgi Barış ve Dostluk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Okulların ihtiyaçları, genel durumları ve çözüm önerileri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sevgi Barış ve Dostluk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Merkez, köy okul müdürleri, okul Aile birliği başkanları okulu bulunan köy/ mahalle muhtarları ve eğitim gönüllüleri katıldı. 111 bin 449 İlçe nüfusu ve Eğitim – Öğretim gören 33 bin 500 öğrenci kapasitesi ile birçok ilden daha büyüklüğe sahip Ereğli’de Okulların ihtiyaçları, genel durumları ve ç.özüm önerileri ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Birçok köy muhtarı, Okul aile birliği başkanları ve eğitim sendikaları temsilcileri okullardaki eksiklikler ve yapılmasını gerekenler konusunda görüşlerini belirtti.

Toplantıda konuşan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, "Buradaki amacımız deminde söyledik, her zaman söylüyoruz eğitime gerektiği gibi hep beraber önem vermektir. Ben inanıyorum ki 4 yıldır buradayım, Ereğli halkı olarak sizler olarak eğitime gerçekten çok güzel destek verdiniz. Bunun en güzel örneği hayırsever vatandaşlarımızın yapmış oldukları okullar Ereğli’de eğitime verdiği önemi kendiliğinden göstermektedir. Bu sene 14 tane okulumuzu yapıyoruz, şuanda da 19 tane okulumuzun onarım işini yapıyoruz. Bunlardan 9 tanesi doğal gazlı dönüşüm. Merkeze doğal gaz gelmiştir hala biz doğal gaza dönüşümü sağlamamışız. Şimdi hedefimiz kısa süre içerisinde bütün okulları kömür yakıttan doğal gaza geçirmektir. Biz okul aile birliği başkanlarımız ve okul müdürlerimizin ve köylerdeki köy muhtarlarımızın katılımı ile ihaleleri gerçekleştirdik. Bizim her şeyimiz şeffaftır, şeffaf olmakta yarar vardır.Çünkü hiç kimsenin Kafasında soru işareti kalmaz. Her şey benim defterimde kayıtlıdır. Beldemiz de nerdeyse 500-600 bin veya daha da fazla parke çalışmaları yaptık. Biz bu senelik dedik ki şehir de ne varsa, vatandaşın şehirde ayağı çamura değmiyorsa köydeki vatandaşta bizim vatandaşımızdır, onun da ayağı çamura değmeyecektir ama öncelikle okul bahçeleri okul yolları, camii yolları, köy meydanları en fazla köylünün kullanacağı alanları yapmaya başladık. İnşallah bizim hedefimiz 2017 yada 2018 yılları arasında normal okullarımızdaki derslik sayısını artırarak öğrenci sınıftaki mevcut sayısını 20-25 li rakamlara çekerek normal öğretim yapmaktır" dedi.

Kaymakam İbrahim Çay'ın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, okullar hakkında bilgi verirken, köy muhtarları, okul aile birliği başkan ve yöneticileri sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri