Okullarda iki final Konya’da

Milli Eğitim bakanlığı ile yapılan anlaşma gereğince, bu yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek okullar spor etkinlikleri Aralık ayı içerisinde başlayacak.
Bu yıl Konya’ya bir grup, bir yarı final ve iki final yarışması verildi
Okullar spor etkinlikleri Aralık ayı içerisinde başlatılacak. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı, Okullar Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Okullar spor etkinlikleri bu yıldan itibaren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler ve protokol nedeniyle bir ay kadar geciken etkinlikler, tüm spor branşlarında düzenlenecek
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız tarafından yapılan açıklamaya göre, Konya merkez ve ilçelerde bulunan tüm okullara yazı çıkartılarak hangi branşlarda etkinliklere katılacakları soruldu.. Formların okullardan dönmesinin ardından, Lig tertip komitesi toplanarak programı yapacak ve spor branşlarına göre gruplar oluşturarak fikstür çekilecek.. Okullar spor’da en erken sonuç bildirme, Güreş’te Aralık ayı içerisinde yapılacak.. Futbol ve basketbol gibi ana branşlardaki sonuç bildirimleri ise Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Okullar spor etkinlikleri, yeni sezon programına göre; Konya’ya bir grup, bir yarı final ve iki final olmak üzere 4 yarışma verildi. Buna göre; liseli genç kız ve erkekler basketbol yarı final maçları 16-20 Şubat tarihleri arasında Konya’da yapılacak. İlköğretim Okulları, küçükler voleybol grup maçları ise 6-10 Mart tarihleri arasında yine Konya’da gerçekleştirilecek. Mart ayında Konya’da yapılacak bir diğer etkinlik ise, gençler masa tenisi Türkiye şampiyonası finalleri.. Bu yarışmalar 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.Küçük, yıldız ve gençler Türkiye kros şampiyonası ise 30 Nisan’da Konya’da organize edilecek.
Okullar spor etkinlikleri düzenlenme komitesi de belli oldu. Buna göre; lig tertip komitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız başkanlığında 7 kişiden oluşacak. Komitede, Yıldız’ın dışında İl Milli Eğitim şube Müdürü Ahmet Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube Müdürü Suat Gücüyener, Beden Eğitimi Öğretmenleri İl Koordinatörü Bülent Yaldır, Okullar Spor Federasyonu İl temsilcisi Mustafa Erkek ile Beden Eğitimi Öğretmeni Necip Yılmaz görev yapacak. Komitede ayrıca, her branşın İl temsilcisi de yer alacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri