'Okullarda büyük bir kıyım yapılmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, okullardaki müdür atamalarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Kalaycı, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda sekiz bine yakın okul müdürünün görevden alınarak büyük bir kıyım yapılmasına; tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan, dürüst, alnının teri ile müdürlük makamına gelmiş, yolsuzluğa ve haksızlığa bulaşmamış tertemiz kadroların, hukukla bağdaşmayan ve objektif olmayan değerlendirmelerle görevlerine son verilmesine dair işlemlerin tüm yönleriyle araştırılmasını istiyoruz. Eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacak bu haksız ve hukuksuz uygulamanın ortadan kaldırılması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98'inci, İç Tüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ediyoruz.  
HAKSIZLIK YAPILDI
"AKP Hükümeti, sekiz bine yakın okul ve kurum müdürünü görevden almış ve büyük bir kıyım yapmıştır" diyen Kalaycı, "Yetişmiş ve liyakat sahibi okul müdürlerimizin bir kalemde çizilmesi eğitim hayatındaki yangını daha da körükleyecek, mağduriyetleri daha da tırmandıracaktır. Öğretmen, öğrenci ve velilerden 40 tam puan alan birçok okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüklerince 35 puan verilmeyerek başarısız sayılmışlardır. Tamamına yakını yandaş sendikanın belirlediği kişilerin oluşturduğu yeni atanan ilçe milli eğitim müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri bilinmemektedir. Ne hikmetse, görevine son verilen 8 bine yakın müdürün tamamına yakını Türk Eğitim-Sen üyesidir. Değerlendirmelerde ciddiyetten uzak birçok uygulama bulunmaktadır. Vefat eden okul müdürleri ile ilgili değerlendirmeler bulunmaktadır. Öğretmen olduğu halde, okul müdürü olarak değerlendirme yapılanlar vardır. Bazı belediyelerde çalışan ve değerlendirmeyle hiçbir alakası olmayan kişilere bile puan vermişlerdir. Yüksek puan verilmiş iken yapılan baskı sonucu puanı düşürülen müdürler bulunmaktadır. Daha önce okul müdürü iken ilçe milli eğitim müdürü olan ve kendisine bonkörce puan verenler bulunmaktadır" diye konuştu.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri