''Okullar Hayat Olsun'' projesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mili Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Türkiye'deki ilk Okullar Hayat Olsun uygulamasının yapıldığı Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu'
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mili Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Türkiye'deki ilk Okullar Hayat Olsun uygulamasının yapıldığı Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
     Akyürek, Konya'da 19 okulda 2000'den fazla mahalle sakininin katıldığı uygulamanın en güzel sonuçlarının alınacağını söyledi.
     Okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Akyürek, okulları kültür, eğitim, sanat ve spor alanlarında mahalle sakinlerine açan Okullar Hayat Olsun Projesi'nin ilk defa Kocatepe İlköğretim Okulu'nda başlatıldığını, şu anda Konya'da 19 okulda 2 binden fazla mahalle sakininin okullarda kurs gördüğünü söyledi.
     Milli Eğitim Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu konuda bir koordinasyon içinde çalıştığını vurgulayan Başkan Akyürek, bu 19 okuldaki okul müdürlerine, öğretmenlere ve görevlilere mahalleliler adına teşekkür etti.
     Kocatepe İlköğretim Okulu'nda yeni bahçe ve spor alanları düzenlemesi yapılıp çim alanların oluşturulduğunu, bir açık hava sınıfı meydana getirildiğini kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye'de ilk kez Konya'da başlatılan uygulamanın en güzel sonuçlarının da Konya'da alınmış olacağını vurguladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri