Okullar boksa ilgi sevindirdi

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Salonunda yapılan Okullararası Gençler A-B Boks İl Birinciliği Müsabakalarını Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çınar ile yeni İl Temsilcisi Uğur Özteke’de takip etti

KONYA BOKSUNUN GELECEĞİ BU GENÇLER

2016-2017 Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyet takviminde yer alan Okullararası Gençler A-B Boks İl Birinciliği Müsabakaları Pazartesi ve Salı günleri boks salonunda  yapıldı. Büyük ilginin gördüğü boks müsabakalarında sporcular kürsünün en üstüne çıkmak için kıyasıya mücadele ettiler. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Salonunda yapılan Okullararası Gençler A-B Boks İl Birinciliği Müsabakalarını Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çınar ile yeni İl Temsilcisi Uğur Özteke’de takip etti. Büyük bir mücadele içinde geçen müsabakalarda dereceye giren sporcular şunlar: Gençler A kategorisinde 56 kiloda 1.Ozan Pekerman, 2.Cihat Görkem Yarımoğlu. 60 kiloda 1.Emre Canpolat, 2.Muhammed Ali Kuşçu, 64 kiloda 1.Hazar İnik, 2.Burak Han Çağıran. 69 kiloda 1.Ersin Çelik. 75 kiloda  1.İbrahim Ethem Yılmaz, 2.Arif Ayvazoğlugil, 3.Hasan Özer. 3.Ömer Saatçi. 81 kiloda 1.Mahmut Esat Özdemir.  91 kg’da; 1.Yavuz Renkligündoğdu. 91 +kiloda 1.Furkan Büyükharbut, 2.Furkan Tenekeci.

Gençler B Kategorisinde ise 44-46 kg’da; 1.Ahmet Gider, 2.Kemal Görkem Oflaz, 3.Talha Çoban. 48 kiloda 1.Volkan Bozkurt. 50 kiloda 1. Enes Malik Kaya. 52 kiloda 1.Ahmet Kara, 2.Hasan İlgün. 54 kiloda 1.Ali Haydar Demir, 2. Burak Atıcı, 3.İsmail Çiçek. 57 kiloda 1.Metin Yıldırım. 60 kiloda 1.Kadir Can İnik. 63 kiloda 1.Musa Çiçek, 2. Halil Fidan, 3.Kamil Atıcı.

ÇINAR: OKULLAR ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL

Müsabakaları izleyen Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çınar ile Boks İl Temsilcisi Uğur Özteke, Konya boksunun eskri günlerine dönmesi için Konya'da seferberlik ilan edeceklerini, özelikle de okullara ağırlık vereceklerini söylediler.  TBF Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çınar, şunları söyledi:

“Boks kesinlikle bir dövüş değil, bir spordur. Evlerde ve sokakta değil, salonlarda yapılan bir spor branşıdır. Dolayısıyla özellikle gençlerin ve öğrencilerin boksu salonlarda öğrenmesi ve hocalar nezaretinde çalışmaları gerekir. Konya olarak boksun eski başarılı günlerine dönmesi için elimizi değil, bütün gövdemizi taşın altına koyacağız. Türk ve Konya boksunun gelişmesi için okulların son derece önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Bunun için de okullar  bizim için son derece önemlidir” dedi.

ÖZTEKE: FEDEKARLIK İSTEYEN BİR BRANŞ

Boks branşının kolay olmadığını herkesin bildiğini, ancak boksun estetik bir spor olduğunu savunan Boks İl Temsilcisi Uğur Özteke, okullu sporcuların müsabakalarından büyük keyif aldığını, özellikle de ailelerin salonu hınça hınç doldurmalarının gelecek adına kendisini umutlandırdığını belirterek, “Bir zamanlar ülkemizin en önemli boks şehirlerinden birisi olan Konyamızı yeniden o eski günleriyle buluşturmak için yöneticiler olarak biz yoğun bir çaba göstereceğiz. Özellikle Konyalı işadamlarını boksa ilgi göstermeleri noktasında ziyaretlerde bulunacağız. Daha net bir şey söylemek gerekirse, Konya boksunun üzerindeki ölü toprağını mutlaka atacağız ve Türkiye'nin sayılı boks şehirlerinden biri haline getireceğiz” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri