Okullar Açılmadan Önce Uyuşturucu Ve Güvenlik Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Yozgat’ta okulllar açılmadan önce uyuşturucu ve güvenlik tedbirleri konusu Valisi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı. Valilik salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yazıcı, Yozgat’ın diğer illere...

Yozgat’ta okulllar açılmadan önce uyuşturucu ve güvenlik tedbirleri konusu Valisi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

Valilik salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yazıcı, Yozgat’ın diğer illere göre asayiş, uyuşturucu olayları bakamından iyi durumda olduğunu söyledi. Yazıcı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamış olmasından dolayı başta okullar olmak üzere il genelinde uyuşturucu, toplum sağlığını tehdit eden olaylara karşı emniyet dışındaki ilgili kurumların da katılımı ile geniş kapsamlı, tedbirler ve uygulamaların hayata geçirileceğini kaydetti.

Ülke genelinde yaygınlaşan uyuşturucuya karşı erken önlem alınması konusunda emniyet mensupları ve ilgili kurum temsilcileri ile istişare etmek amacıyla toplantı düzenlediklerini ifade eden Yazıcı, “Bu günkü toplantımızın amacı bütün kurumlarımızla, belediyemizle ve bütün birimlerimizle, özellikle sorumluluk sahibi olan görev alanına giren kurumları da dahil etmek suretiyle il ve ilçelerimizdeki bu işlerle doğrudan ilgili olan güvenlik birimi amirlerimizi de alarak beraberce değerlendirmek istedik. İnşallah okulların da açılması ile birlikte emniyet müdürümüz de geçen yıllardan farklı olarak konunun üzerine eğilecek. Hamdolsun ilimizde başka illerde yaşanan çete, organize suçlar gibi olumsuzluklar yaşanmıyor. Bu konu üzerinde de görüşmelerimiz olacak. Bu yıl okul döneminde okul müdürlerimizin de bu işte olduğu, devletin temsilcilerinin daha katılımcı olarak işin içine girdiği gerekirse elini taşın altına koyduğu bir dönemi yaşayacağız.” dedi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN YÜZDE 95’İ ARKADAŞ ÇEVRESİNDEN KAYNAKLANIYOR

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar da uyuşturucu başta olmak üzere toplum huzurunu bozan olaylar ve yapılanmalarla etkili mücadelede bulunacaklarını vurguladı. Akpınar, “Türkiye'de ilk olan Okul Büro Amirliği kurduk. Buraya trafikten asayişten terörden narkotikten arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bu görevli arkadaşlarımızın görevi sadece okul. Şubelerle iş birliği yaparak Yozgat’ta bulunan okul çağında ki çocuklarımızın polisi ilgilendiren kısımlarla ilgili görev yapacaklar. Kuruluşumuzu tamamladık.” dedi.

Kötü alışkanlıkların yüzde 95’nin arkadaş çevresinden kaynaklandığını kaydeden Akpınar, uyuşturucu dahil tüm zararlı maddelerle ilgili kullanma yaşının 10 yaşına kadar indiğine dikkat çekti. Akpınar, “Bunların sebepleri arasında yüzde 95’e varan oranlarda arkadaş çevresi en ön safta yer almakta. Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili yapılacak en kestirme davranışlardan bir tanesi çocuklarımızı bu madde ile hiç tanıştırmamak. Bunun için de sadece polis, ceza ve kanunların yeterli olmadığını hepimizin malumu. Çocukların aileleri, eğitim ve diğer kurumlar hep beraber birlikte mücadele etmesinin yaralı olduğunu düşünmekteyiz.” diye konuştu.

Toplantının basına kapalı bölümde asayiş ve uyuşturucu konusunda hazırlanan eğitim programı, uygulama ve tedbirler görüşüldü. Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, emniyet müdürlüğü birim amirleri ile ilgili kurum temsilcileri katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri